luni, iulie 22 2024

Comunicat de presa

Un roman vrea sa spuna americanilor: “Yes, I can”. Adaptand mesajul castigator al presedintelui Barack Obama, maratonistul Ilie Rosu va alerga pe 19 aprilie maratonul de la Boston purtand de-a lungul intregii curse tricolorul romanesc si steagul Statelor Unite. Rosu nu este la prima incercare de acest gen, el dorindu-si sa intre in Cartea Recordurilor ca maratonistul care alearga mereu fluturand doua steaguri in mana.

Maratonul de la Boston nu este doar cea mai veche cursa de acest gen, ci si una dintre cele mai celebre din lume. Anul acesta se desfasoara cea de-a 114-a editie, la start fiind asteptati peste 25 de mii de alergatori.

Printre ei se va afla si romanul Ilie Rosu, aflat la al 12-lea sau maraton oficial. Daca la cele mai multe dintre competitiile anterioare, Rosu a purtat tricolorul pe ultimele portiuni ale cursei  (vezi Bucuresti 2009 si Limassol 2010), el a decis sa faca acest lucru, de acum inainte, pe intregul parcurs. Luna trecuta, la maratonul de la Roma, Ilie Rosu a reusit o alta premiera, alergand toti cei 42,195 km ai cursei cu drapelele Romaniei si Italiei in maini.

“A fost cel mai frumos maraton din viata mea. Am facut-o din dragoste pentru Romania si din respect pentru Italia”, spune Ilie Rosu.

Pe 19 aprilie, la Boston, Ilie Rosu se va afla in fata unei noi provocari, deoarece cursa de pe pamant american nu este deloc una usoara, diferenta de nivel de pe traseu fiind de circa 400 de metri. “Vreau sa flutur cele doua steaguri, ale Romaniei si al Statelor Unite, de la un capat la altul al maratonului. Prin initiativa mea vreau sa spun zecilor de mii de alergatori si sutelor de mii de oameni care urmaresc cursa ca exista o tara numita Romania. Mi-as dori ca ei sa identifice apoi tara noastra pe harta lumii si apoi sa vina sa o viziteze. Ii astept totodata pe romanii din Boston sa vina sa ma sustina”.

Ilie Rosu este membru al Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania si al clubului Eco-Alpin.  Militar de cariera, a trecut in rezerva in 2005 cu gradul de locotent colonel. In prezent lucreaza ca analist programator la societatea Urban SA.

Pentru detalii suplimentare puteti vedea site-ul www.ilierosu.ro, sau suna la tel: 0762669969

Comments

comments

Previous

Record mondial pe dos...

Next

Am antrenor personal. MiCoach (I)

2 comments

  1. Nene, tre sa ai probleme cu capu ca sa fugi un maraton cu steagu in spate si nu 1 chiar 2. Patriotism de kakao.

    Prozac frate, ia cu tine de la romanica ca aici e scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also