sâmbătă, septembrie 18 2021

Pe 26 septembrie, la Brașov va avea loc un Festival al alergării, ce include și o cursă-pilot de 10km

Clubul Sportiv Colțea din Brașov și agenția de evenimente Comparty au lansat proiectul ”Brașov Running Festival” – un festival dedicat alergării ce se va organiza anual în luna septembrie la Brașov. Episodul pilot va avea loc în 26 septembrie 2021, când organizatorii își propun să testeze într-o cursă cu atleți profesioniști și amatori, traseul viitorului concurs atletic, se arată într-un comunicat de presă.

”Ne propunem să organizăm la Brașov una dintre cele mai rapide curse de 10km din Europa. E un plan îndrăzneț, dar realist, având în vedere echipa din spatele proiectului și potențialul pe care îl are traseul pe care l-am identificat”, spune Florin Florea, unul dintre inițiatorii proiectului, fost președinte al Federației Române de Atletism.

Cursa din 26 septembrie e un test cu public, urmând să alinieze la start o serie de atleți profesioniști din România, dar și din Kenya, precum și amatori, pentru ca organizatorii să poată obține un feedback privind traseul, dar și să-l omologheze în vederea ediției de anul viitor. Se intenționează obținerea în primă fază a statutului de cursă Bronze Label, care să fie îmbunătățit ulterior.

Festivalul va aborda anul viitor în continuare cursa de 10 km ca probă vedetă, dar va conține și alergări pe distanțe mai scurte: 3 km pentru juniori și 5 km pentru amatori. Pe lîngă cursele de alergare, proiectul implică organizarea, începînd de anul viitor, și a numeroase evenimente colaterale, activități pentru copii, conferințe, sport expo, seminarii de nutriție, dar și spectacole, toate urmând să graviteze în jurul alergării.

Amatorii se pot înscrie în cursă pe brasovrun.ro, în limita locurilor disponibile.

Comments

comments

Previous

Și totuși avem rezultate la alergare

Next

Cît contează 1 cm în viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also