miercuri, aprilie 17 2024

Două competiții interne, un cros balcanic și despre cum s-a rezolvat problema accesului pe pista de pe ”Lia Manoliu”. Despre toate acesta, pe scurt, în continuare.

qq
Balcaniada de cros

Și de data aceasta fetele au reprezentat mai bine România la ediția din acest an a Campionatelor balcanice de cros, desfășurate pe 22 noiembrie la Vrbovec (Croația). Ancuța Bobocel s-a clasat pe primul loc în competiția senioarelor (cu un timp de 27min:42sec), în timp ce pe poziția a treia a urcat Cristina Negru (27min:55sec). Desigur, pe echipe România a ocupat primul loc. La seniori, Marius Ionescu s-a clasat pe locul 3 la general (31min:39sec), în timp ce echipa a venit pe doi, după Turcia.

De fapt, Turcia avea să cam domine această ediție a Balcaniadei de cros. La individual, România a mai obținut un loc 2 la juniori prin Dorin Andrei Rusu, în rest rezultate s-au obținut numai pe echipe, unde țara noastră a venit pe poziția secundă atât la junioare, juniori, cât și la Under23, fete și băieți. Rezultatele complete sunt disponibile aici.
(Foto sus: Robert Munteanu)

Crosuri interne

Transilvania are cu ce se lăuda, cel puțin în acest week-end. La Crosul de noapte, organizat pe 20 noiembrie la Cluj au participat peste 600 de persoane, la cele două probe: de 10km și 4 km. Rezultatele sunt afișate aici.

Pe de altă parte, la Tg. Mureș de data aceasta, pe 21 noiembrie a avut loc a treia etapă a unei inedite și atractive competiții de alergare: 4Run/4 Fun. Mai exact, patru crosuri (pe distanțe pentru începători și respectiv avansați), în patru week-enduri consecutive. La ediția de sâmbătă au fost aproape 100 de alergători. Detalii aici.

Pista de la Lia Manoliu

Din această dimineață (23 noiembrie) a fost reglementat accesul pe pista de atletism din Complexul sportiv Lia Manoliu. După ce am detaliat aici și aici asupra mai tuturor aspectelor controversate (să fie cu plată, să fie gratis, să fie cu abonament sau plată la intrare, să fie și cu acces gratuit reglementat, căci așa prevede legea) în cele din urmă s-a pus în practică un program care deși nu mulțumește pe toți, cel puțin satisface mai multe doleanțe ale alergătorilor și – important – nu încalcă legea.

Programul este așadar:
6:30-8:30 – intrare gratuită pentru persoane fizice
8:30-10:00 – intrare numai pe bază de contract sau abonament personal
10:00-12:00 – lotul național de atletism
12:30-17:00 – intrare numai pe bază de contract sau abonament personal
17:00 – 19:30 – lotul național de atletism
19:30 – 22:00 – intrare numai pe bază de contract sau abonament personal.

Program

(Foto: Ciprian Bălănescu)

Comments

comments

Previous

Avem o pistă. Cum procedăm (II)

Next

Noi sfaturi despre alergare. De la Team Run

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also