vineri, aprilie 19 2024

Organizatorii concursului Transylvania 100 au început deja pregătirile pentru ediția din 2016, care va avea loc în data de 21-22 mai.

xxx
Pentru această ediție, organizatorii au câteva noutăți, ce își propun să vină în întâmpinarea celor ce caută noi provocări în cursele de alergare montană.

Astfel, odată cu mutarea datei  de start în calendarul competițional și, la sugestia mai multor alergatori, va fi organizată și o cursă mai scurtă, de 30 km, se arată într-un comunicat de presă. Deși aparent mai ușoară, Transylvania 30k va urma un traseu care nu o face mai puțin interesantă decât „surorile” ei mai mari, de”ultra”: Transylvania 100k și Transylvania 50k.

Cîteva date despre Transylvania 30k: are un câștig total de nivel de 2370 m și un câștig de altitudine de 2050 m până la km 14, la ieșirea din Hornul Mare  (2308 m), cel mai inalt punct al traseului. Apoi, coborârea prin Valea Gaura, cu 800 m diferență până la Poiana Gaura (km 18), care include și două secțiuni cu lanțuri sunt, credem, de ajuns pentru a fi incadrată în categoria curselor dificile, de „sky-running”, devenite atât de populare în România și în toată lumea.

Așadar, Transylvania 30k va urma traseul: Castelul Bran – refugiul Țigănești (prin Clincea) – Cabana Mălăiești – Hornul Mare (traseu comun cu Transylvania 100k și 50k) – Poiana Gaura – sat Poarta – Castelul Bran.

Cursele Transylvania100k și 50k deschid, ca și în anii precedenți, sezonul de ultramaraton montan din România și vor urma traseele originale, cu o singură mențiune, aceea că de la Cabana Mălăiești se va urca prin Hornul Mare, evitând astfel Drumul de vară, expus la avalanșe de zăpadă în această perioadă a anului.

Mai multe detalii despre curse  – trasee, descriere, profil – puteți găsi pe site-ul oficial: www.transylvania100k.com . Tot aici, se recomandă parcurgerea cu atenție a rubricii „Sfaturi” din cadrul secțiunii ‘INFO’.

De asemenea, ca și la precedentele ediții, alergătorii români beneficiază în continuare de reducere la înscriere, față de cei străini. Așa cum prevede și regulamentul, câștigătorii tuturor categoriilor beneficiază de înscriere gratuită. Dintre aceștia și-au anunțat deja participarea, pentru apărarea titlului, Txomin Isuntza (100k – over all), Robert Hajnal (50k over all, va concura la 100k), Cosmin Bucșă (50k – veterani, masculin) și altii. Voluntarii de la ediția precedentă vor beneficia, de asemenea, de înscriere gratuită.

Transylvania 100, cu cele trei curse ale sale, împărtășește și promovează în continuare valorile comune sportului, precum etica, respectul de sine și pentru ceilalți și prin particularitățile sale, respectul pentru mediul înconjurător. Participând la „Transylvania 100”, alergătorii au ocazia de a descoperi diferențe culturale și sportive, de a crea noi prietenii și de a se hrăni, chiar și numai pentru o zi, cu emoții deosebite, inclusive cu satisfacția terminării cu bine a uneia dintre curse, indiferent de locul ocupat.

Comments

comments

Previous

Ofertă nouă în fiecare zi

Next

De la Cluj vin jambiere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also