vineri, martie 29 2024

Gata, mai e puțin și începe și sezonul de ultramaraton montan. Peste nici trei săptămîni, pe 21 mai, se va da startul la ”Transylvania 100”, competiție ce se organizează în Bucegi și care are probe de 100km, 50km și 30 km.

În continuare, ultimele informații anunțate de către organizatori.

#1 Traseele nu se schimbă. Asta, în ciuda stratului de zăpadă încă existent la peste 1800 m, mai ales pe versanții nordici ai Bucegilor. Se vor păstra rutele anunțate initial, cu precizarea că pe porțiunile de pe trasee acoperite cu zăpadă nu există risc de avalanșe. Rămâne totodată recomandarea ca la toate cele trei curse participanții să își completeze echipamentul cu bețe de trekking, colțari și articole de îmbrăcăminte de care ar putea avea nevoie la peste 1800 m altitudine.

Rutele celor trei curse vor urma, în general, trasee marcate turistic, dar vor fi marcate suplimentar cu bandă, iar pe porțiunile parcurse pe timp de noapte se vor regăsi și marcaje cu bandă reflectorizantă și se vor monta lămpi cu lumină intermitentă. Acest lucru se va întîmpla începînd de la punctul de control Piatra Arsă, pe traseul Bolboci – Strungulița – Moieciu de Sus – Poiana Gaura – Castelul Bran.

tr1

# 2 Orele limită ce trebuie luate în considerație. Astfel pentru cursa de 100km trebuie ajuns în punctele de control înainte de orele menționate: Peștera – ora 13:30, Bușteni – ora 18:00, Piatra Arsă – ora 21:00, Bolboci – ora 01:00, Moieciu de Sus – ora 8:00.

Pentru cursa de 50km: punctul de control Mălăiești ora 11:00 (valabil și pentru 100km), Peștera – ora 15:00.

Pentru cursa de 30km: punctul de control Mălăiești ora 13:00.

În funcție de condițiile meteo, aceste ore vor putea fi modificate de către organizatori, în plus sau în minus. Startul curselor de „ultra”, 100km & 50km este la ora 6:00, iar cel pentru 30km, la ora 8:00.

Alergătorii care vor depăși orele limită sau, din diverse motive, vor dori să  schimbe cursa, o vor putea face doar la punctul de control intermediar de la Hornul Mare  (trecerea de la cursa de 100km sau 50km la cea de 30km) și la punctul de control de la Peștera (de la 100km la 50km). Trecerea nu se poate face înainte de a înștiința pe unul dintre oficialii concursului. Cei care vor face una din aceste schimbări nu vor fi eligibili pentru podium, dar vor fi prezenți în clasament, primind punctele ITRA corespunzătoare cursei terminate.

#3 Hărțile. Toate informațiile prezentate mai sus pot fi înțelese mai bine prin consultarea hărții competiției (vezi mai jos). Suplimentar, se pot studia rutele și profilele curselor aici: http://www.i-tra.org/race/2016/1609-transylvania-one-hundred/2599-100k sau pe site-ul oficial: http://www.transylvania100k.com/

Harta

#4 Kitul de start. Datorită numărului mare de participanți peste 400 de înscrieri pînă la 1 mai, înregistrarea și ridicarea pachetului de start va avea loc între orele 15:00 – 21:00, la Sala de Sport din Bran, tot aici avînd loc și informarea tehnică referitoare la curse (se poate face individual sau în grup, la cerere).

#5 Altele. Concurenții sunt sfătuiți să aibă asupra lor, pe durata cursei, suma de 150 lei, ce va acoperi costurile de revenire din orice loc de pe traseele concursului. Suma acoperă costurile de transport – taxi, tren, telecabină. Organizatorii vor acorda tot ajutorul posibil în astfel de cazuri.

Suporterii își vor putea susține favoriții în diferite locuri de pe trasee, deplasîndu-se cu mașina – Bușteni, Piatra Arsă, Bolboci, Peștera, Moieciu de Sus, cu telecabina de la Bușteni – Babele la Pestera sau făcînd scurte drumeții pînă la Mălăiești sau la Poiana Gaura.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică 22 mai, ora 13:00, în curtea Castelului Bran. Tricourile tehnice vor fi realizate de Gravity.

Ultima zi de înscriere este 11 mai 2016.

tr2

Comments

comments

Previous

Iepurașule, de ce nu mă iubești?

Next

Știri pe scurt. Alergări pascale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also