vineri, martie 29 2024
„Să dansezi alergi. Tu trebuie să dansezi alergi cît ţine muzica. Pricepi ce-ţi spun? Dansează Aleargă mai departe, fără să te oprești. Nu te întreba de ce, nu te gândi ce sens are.
Dacă începi să te gândești la lucrurile astea, ţi se  opresc picioarele. O dată oprite, eu nu mai pot face chiar nimic pentru tine. Legăturile tale se vor destrăma complet. Se vor pierde pentru totdeauna. Nu vei mai putea trăi decât în această lume. Treptat, vei fi absorbit înăuntru. Așa că să nu-ţi stea picioarele. Să nu-ţi pese o secundă, oricât de prostesc ţi s-ar părea. Tu continuă să dansezi alergi, pas după pas. Ai să vezi că, puţin câte puţin, părţile înţepenite se vor mai destinde.
Pentru anumite lucruri nu e prea târziu. Folosește tot ce poţi folosi. Dă tot din tine. N-ai de ce să te temi. Acum ești obosit și înspăimântat. Se întâmplă oricui. Ai senzaţia că totul e greșit. De aceea ţi se opresc picioarele. (…)
Trebuie doar să dansezi alergi. Trebuie să dansezi alergi bine, să te admire toată lumea. Dacă faci asta, atunci poate că o să te pot ajuta. Așa că dansează aleargă. Dansează Aleargă cât ţine muzica.”

Textul de mai sus – în care ne-am permis doar să înlocuim cuvîntul ”dansează” cu ”aleargă” – aparține unui cunoscut scriitor contemporan, printre altele și un pasionat maratonist.

Pentru el alergarea înseamnă nu doar o modalitate de a-și menține corpul proaspăt pentru munca intelectuală pe care o depune, ci și o formă de ”luptă” cu demonii interiori.

Textul de mai sus e doar o parte dintre cele prezentate în ultimul număr al revistei Alerg (numărul 33 / Dans), o revistă care încearcă în continuare să vă determine să vă îndrăgostiți de alergare, dar și vă spune cam cum să faceți acest lucru.

Rețeta e simplă. Luați oricare dintre ”ingredientele” de mai jos, amestecați-le puțin, ”degustați”, comparați și vă bucurați.

”Ingrediente”: informații despre principalele tendințe în alergarea românească în anul recent încheiat și cam care sunt provocările lui 2017 * cam cum s-a alergat la Gerar și care sunt valorile acestei competiții * Cum și cît se antrenează trei dintre cele mai bune alergătoare montane de la noi și ce au învățat ele prin intermediul alergării * cît de utile sunt ”brățările inteligente” * cum să prevenim problemele cauzate de disbioza intenstinală (desigur, întîi trebuie văzut ce este aceasta) * ultime noutăți despre gadgeturi și echipament * plus pagini de Arta fugii în care vedem cum snowga devine trendy și aflăm că ”nemuritorul” (mă rog, momentan e doar sexagenar) s-a reapucat de alergare.

Lectură plăcută.
Revista Alerg #33 poate fi citită și în format electronic, costă 5 lei și poate fi cumpărată accesînd linkul de mai jos.

 Buy Now

Comments

comments

Previous

S-a oprit. Cel mai tenace alergător

Next

Știri pe scurt. Februarie sărac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also