joi, aprilie 18 2024
Cîteva motive pentru a alerga la Băneasa Forest Run. Plus o scurtă trecere în revistă a altor evenimente recente din alergare
Foto: Băneasa Forest Run

Băneasa Forest Run

# Așadar, e semn că a venit primăvara. Cel puțin în zona de sud a României, pe lîngă București, acolo unde sezonul de alergare pentru amatori este deschis de către Băneasa Forest Run. Și anul acesta a fost cald, plăcut și cu mult verde în zona de pădure de la marginea capitalei

# A doua ediție de primăvară a BFR a însemnat o dublare a numărului de participanți. De la circa 700 anul trecut s-a ajuns la peste 1500 anul acesta: 798 participanți la cursa de 11km, 448 – la semimaraton, 315 – cursa de 3km.

# Cîștigătorii acum. La semimaraton, Ionel Rapotan (1h:20min:52sec) și respectiv Mihaela Nunu (1h:27min:56sec). La cursa de 11km: Mihail Bizniuc (39min:28sec) și respectiv Mariana Cristea (46min:20sec). Toate rezultatele se găsesc aici.

# Deși este o cursă destinată alergătorilor amatori – vezi numărul mare de participanți – concursul atrage și mulți alergători (semi)profesioniști (vezi cîștigătorii) în condițiile în care se oferă premii decente în bani, inclusiv la categoriile de vîrstă. Valoarea totală: 11200 lei

# Competiția are și o componentă umanitară, iar anul acesta donațiile au mers către Tabăra MagiCamp. Asta nu e chiar o noutate. Însă ce a fost interesant la BFR-ul de anul acesta e legat de ”prezența” la sosire a Cenușăresei, a lui Mickey și a altor personaje – întrupate de voluntari MagiCamp – numai bune să atragă și să țină ocupați copiii în timp ce unul dintre părinți aleargă.

# Cursele de alergare de tipul BFR au devenit evenimente sociale. Alergătorii și susținătorii acestora nu doar participă la o competiție sportivă ci (mai mult) la o ieșire la iarbă verde (cu paste și salată incluse în kit), la momente de socializare, de interacțiune.

Mondialele Masters

# România a obținut patru medalii la Campionatul mondial de atletism masters indoor, concurs ce s-a desfășurat între 24-30 martie la Torun (Polonia). Astfel, medalii de aur au cîștigat Adrian Neagu (+65 ani) la săritura în lungime și Mihaela Loghin (+65 ani) la aruncarea greutății, plus argint prin echipa de cros +80 ani (Iosif Szabo, Iosif Hecico, Petru Bologa și Ilie Ivanovici) și bronz prin echipa de cros +65 ani (Vasile Hîrjoc, Martin Benchea, Valeriu Rosetnic și Cătălin Doru Brăila). La aceste mondiale au participat nu mai puțin de 4300 de sportivi masters, din 82 de țări.

Altele

# În week-end s-a mai alergat doar în scop caritabil, la Cluj, în cadrul Beard Run / Crosul Treptelor. Detalii aici.

# Altfel, pe 30 martie va avea loc prima ediție a Campionatului național de alergare montană ultramaraton. Concursul va avea loc la Șuncuiuș (Bihor) în cadrul Primavera Trail Race. Se aleargă pe un traseu de 53,2km, cu o diferență de nivel de +2200m. S-au înscris 22 de alergători la băieți și 9 fete. Detalii aici.

Comments

comments

Previous

Unde ie mușchii bre, după atâta muncă?

Next

Inițiativă. Aleargă alături de ARFO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also