miercuri, aprilie 17 2024

# Apuseni Ultra Race # Autism 24h # Balcaniada de seniori # Maratonul Cluj se amînă

==>Dintre evenimentele ultimului week-end, menționate succint mai sus, începem cu o cursă de ultra maraton: Apuseni Ultra Race. Ediția a doua, în actualul format. Trei curse, cu distanțe de 40km, 100km și respectiv 180km, pe un traseu linie ce a trecut peste cele mai importante vârfuri din Apuseni.

Cursa de 180 km a avut 34 de finișeri (plus opt abandonuri), fiind cîștigată de Laurențiu Vezențan în 25h:53min. Prima la fete a fost Mihaela Bodnariu – 34h:21min. În cursa de 100 km (53 finișeri) cei mai rapizi au fost Cătălin Șorecău – 9h:33min și respectiv Ecaterina Ciobanu – 13h:12min. Și, în fine, la capătul celor 40km ai ultimei curse (97 finișeri) primii au ajuns Slovak Ianco – 3h:10m și respectiv Mirela Resteman – 4h:13min.Toate rezultatele se găsesc aici.

==>Să rămînem tot la cursele lungi. Amînată din cauza pandemiei de coronavirus, competiția umanitară Autism 24h s-a desfășurat începînd din 19 septembrie, în 50 de localități, alergîndu-se pe echipe (au fost 40 de echipe la start). Fiecare echipă a strîns bani pentru un proiect social. Mai multe detalii aici.

==>Cel puțin din punct de vedere cantitativ, a fost un eveniment major. Și totul a mers strună pentru România. La o privire mai atentă, lucrurile stau însă puțin altfel. Așadar, între 19-20 septembrie, la Cluj a avut loc a 73-a ediție a Campionatelor balcanice de atletism pentru seniori, în aer liber. La start, circa 300 de sportivi din 12 țări. România a fost reprezentată de 64 de atleți. Și la capitolul imagine s-a stat bine, fiind prezent la Cluj și lordul Sebastian Coe, președintele World Athletics, dar și Dobromir Karamarinov, președintele interimar al European Athletics. La finalul competiției, pe hîrtie, rezultatele au stat grozav: România a cîștigat 29 de medalii, dintre care 8 de aur, 14 de argint și 7 de bronz, ocupînd locul doi pe națiuni, după Ucraina.

Numai că, dacă e să privim atent rezultatele atleților români, acestea – cu doar cîteva mici excepții – au fost modeste la nivel internațional. Mai multe detalii aici.

==>Și, în fine, o altă veste de la Cluj. Ediţia a X-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, iniţial programată pentru luna aprilie, iar apoi amînată pentru 7-8 noiembrie, va avea loc, în varianta sa fizică, în aprilie 2021, la o dată ce urmează să fie comunicată. O ediţie virtuală a competiţiei va avea însă loc: 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, ce se va desfăşura sub sloganul ‘Grow your wings together!’, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”. La înregistrarea pe maraton-cluj.ro pentru maratonul virtual, participanţii trebuie să declare distanţa aleasă, 42,195 km, 21,1 km, 10 km, sau 4 km pînă pe 12 noiembrie iar înregistrarea rezultatelor proprii se face de fiecare concurent pînă cel târziu pe 15 noiembrie, prin aplicaţia dedicată, disponibilă pe pagina de înscriere.

Comments

comments

Previous

Maratonul București. Și da și nu

Next

Noi trasee marcate, pentru alergare, în Apuseni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also