miercuri, aprilie 17 2024

Sâmbătă 28 ianuarie 2023, pasionaţii de alergare se întorc în campusul Politehnicii bucureștene pentru sezonul 2 de GERAR. Semimaratonul GERAR a fost printre ultimele competiţii de alergare din România care au avut loc în 2020, înainte de restricţiile cauzate de pandemie, iar după doi ani de pauză aceasta revine cu ediţia numărul 11

Circa 800 de alergători și pasionați de mișcare vor lua startul la cele două probe: cros ELTH (10,8 km) și semimaraton (21 km). Proba de cros este destinată participanţilor individuali, în timp ce probele de semimaraton sunt probe pe echipe care se adresează echipelor formate din câte trei alergători (trei băieţi pentru clasamentul masculin – primul start, două fete şi un băiat/doi băieţi şi o fată pentru clasamentul mixt sau trei fete pentru clasamentul feminin – al doilea start).

Semimaratonul Gerar a devenit un eveniment de tradiţie printre alergătorii din România. Evenimentul este organizat de către asociaţiile People for Sport România și YOLO Events împreună cu Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia Bucharest Running Club şi are drept scop promovarea alergării în aer liber, în orice condiţii meteorologice.

În buna tradiție a sprijinirii unor proiecte care au legătură cu natura în condiții aspre, acum va fi susținută Asociația Climb Again și proiectul său ”7 Summits”. Proiectul implică doi alpiniști, Răzvan Nedu (vedere de ~1%) și Alex Benchea (nevăzător complet), care vor să escaladeze cele mai înalte șapte vârfuri de pe cele șapte continente tradiționale! Nedu și Benchea au reușit în ultimii ani să urce unele dintre cele mai impresionante vârfuri din lume, respectiv Mont Blanc, Elbrus, Matterhorn, Kilimanjaro și, totodată, au dus sus steagul României și în competițiile mondiale de paraclimbing.

Spre exemplu, Răzvan Nedu este vicecampion mondial și are în total 8 medalii la activ în timp ce Alex Benchea deține două medalii cîștigate în competiţii de paraclimbing. La Gerar, ei vor participa la proba de cros 10.8 km alături de alţi colegi din lotul național de paraclimbing: Ionela Grecu (număr de concurs 861, care în 2 ani a luat 2 medalii) și Liviu Matei (număr de concurs 862, 1 medalie). Lor li se adaugă echipa tehnică: Iulian Farcas – staf navigator și Antoaneta Barbu – manager lot.

Lotul național de paraclimbing reunește sportivi cu diferite tipuri de deficiențe fizice care performează în competiții de escaladă și expediții alpine. Afiliat Federației Române de Alpinism și Comitetului Paralimpic Român, Lotul național de paraclimbing este fondat și coordonat de Climb Again și reprezintă cu succes România în competiții internaționale, fiind unul dintre cele mai mari, mai performante și mai apreciate loturi de paraclimbing la nivel mondial. Palmares competitițional: aproape 40 de medalii.

Mai multe informații despre eveniment găsiţi pe site-ul oficial: https://gerar.ro/.

Partenerii evenimentului sunt: Varta Romania, Mega Image, Buff Romania, Autonom, SportGuru, Mizuno, Compressport, Pepsi Romania, Gatorade, S-Karp, Pilot Books, Livezile Dobrinoiu, Evolet Selection

Parteneri media: Alerg.ro

Parteneri de bine: Galantom.ro, Asociatia Climb Again

Comments

comments

Previous

Hai la Gerar. Cu Mihai Godeanu

Next

Revista Alerg la Gerar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also