marți, aprilie 16 2024

Îmi place firma Asics. Întâi de toate, rezonez cu sloganul Anima Sano in Corpore Sano, de unde a reieșit și acronimul care redă numele acestei companii japoneze.

Apoi, produsele lor sunt de calitate*, chiar dacă se găsesc mai greu în România. Sunt produse îndelung testate, gândite pentru alergători și, nu în ultimul rând, adaptate condițiilor specifice diferitelor piețe de desfacere (există, spre exemplu, încălțări destinate exclusiv japonezilor, fabricate astfel încât să corespundă trăsăturilor fizice sau culturii specifice acestui popor).

Asics urmează să facă din această primăvară o mișcare strategică, de marketing: va lansa și propria colecție de ceasuri pentru alergători, mai întâi în Marea Britanie.

Conform publicației Retail Jeweller, ceasurile se încadrează în două colecții: Elite Racer și Challenge Racer. Toate modelele sunt ușoare, au o curea ce permite respirația pielii, un ecran mare, cu afișaj vizibil și, nu în ultimul rând, butoane mari, ușor de folosit. Ceasurile se disting prin cadranul alungit spre stânga, gândit astfel pentru a interacționa cât mai puțin cu mișcarea încheieturii mâinii.

Dacă modelele pentru începători permit în primul rând înregistrarea timpilor de alergare, cele pentru avansați au capacitatea de a stoca până la 500 de ture sau sesiuni de antrenament. În plus, modelele permit și înregistrarea altor parametri, nu doar timpul ci și condițiile meteo, locul de alergare, diferența de nivel parcursă. Nu în ultimul rând, culorile sunt vii, atrag privirea. Dacă ar putea să te ajute și să alergi mai repede…

* Nu, acesta nu este un material promoțional. Mărturisesc că firma mea favorită, cea de unde în ultima vreme țin să îmi achiziționez cel puțin încălțările de alergare, este Mizuno.

Comments

comments

Previous

Statuie. Cu alergător

Next

Semi-maraton la București

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also