vineri, aprilie 19 2024

Un scurt raport despre această primă ediție a semimaratonului Intersport Brașov, organizat de către Asociația Cetatea Brașovului pe data de 7 aprilie.

Număr de participanți: aproape 400 de persoane înscrise dintre care 359 au terminat cursa de 21 de km în timpul regulamentar.

Distribuția pe sexe:
– categoria 16-22 ani: 4 fete / 22 de bărbați
– categoria 23-39 ani: 48 fete / 214 bărbați
– categoria 40+:  9 fete / 62 bărbați

Cursa a fost câștigată la masculin de către Marcel Laza (41 de ani), multiplu campion național la pentatlon militar, cu un timp de 1h:21min:35sec. La feminin s-a impus Gianina Tănase, CS Alternative Timișoara, 32 de ani, cu un timp de 1h:45min:51 sec. Clasamentul general este disponibil aici.
Rezultatele nu reprezintă o surpriză, poate doar prin faptul că Laza a reușit să învingă alergători montani mult mai tineri, dar experimentați.

Premiile oferite au fost în bani și vouchere, la valori bune pentru nivelul din România.

Organizarea competiției: bună spre foarte bună.

Kitul de participare a fost modic (a conținut un tricou tehnic oferit de către sponsorul principal) dar conform cu valoarea taxei de participare, care nici eu nu a fost prea mare. Probleme au fost doar la mărimile tricourilor, care nu întotdeauna au corespuns cu cele solicitate la înscriere. În dimineața cursei, organizarea a fost foarte eficientă, ridicarea kiturilor de participare făcându-se rapid și eficient.

Traseul a fost de dificultate medie, alergabil în proporție de 60-70 la sută. După circa doi kilometri de alergare pe străzile din Brașov a urmat o urcare destul de solicitantă, de circa 6 km, pe teren accidentat, cu noroi. Nu au lipsit nici scurte porțiuni cu zăpadă. Ulterior, s-a alergat pe un teren denivelat, în coborâre, urmând o potecă bine delimitată. O ultimă urcare abruptă, dar nu lungă s-a terminat apoi din nou pe străzile din oraș.

Au fost două puncte de alimentare. Interesant mi s-a părut că apa și băutura energizantă de la Isostar au fost pe mese diferite. Au fost oferite suficiente fructe (nu știu totuși perspectiva persoanelor care au încheiat cursa). Câțiva alergători din plutonul fruntaș au simțit nevoia unui punct de energizare suplimentar, puțin înainte de finiș.

Voluntari activi, prezenți în număr suficient pe traseu și la punctele de alimentare. Deși traseul a fost clar marcat, s-a întâmplat totuși ca unii alergători să greșească drumul. Numeroși fotografi pe traseu. De remarcat faptul că la festivitatea de premiere au fost chemați mai întâi voluntarii pentru a primi aplauze la scenă deschisă (mulțumesc Oanei Badea, de la care am preluat această observație).

Un ATV a însoțit alergătorii din coada cursei. Cred că a fost util. Nu știu să fi fost probleme majore cu prezența altor mașini pe traseu, unde acest lucru era posibil.

Organizatorii au rămas conservatori în ce privește medalia de finișer (văzută de mulți alergători ca un trofeu important): executată din lut, cu un minimum de elemente grafice.

Neobișnuit a fost faptul că, la sfârșit, participanților le-a fost luat numărul de concurs, pentru a fi reciclat plasticul din care au fost executate. Deși lăudabilă în sine, măsura a contrariat unii alergători, care și-ar fi dorit să păstreze numărul de concurs ca pe un suvenir.

Deși aflat la prima ediție, semimaratonul Intersport Brașov s-a dovedit un eveniment bine organizat (a contat totuși experiența celor de Cetatea Brașovului), pe un traseu frumos și nu foarte dificil, care a beneficiat în plus și de o vreme excelentă. În rest, imaginile de mai jos vorbesc de la sine.

Un film excelent realizat de către Ștefan Uricariu.

Comments

comments

Previous

Cum am făcut 9430 euro într-o zi

Next

De ce alergăm?

5 comments

  1. Timpul castigatorului a fost 1:21:35. Luand in calcul diferenta de nivel, mi se pare fantastic si ma intrebam ce timp ar putea scoate pe un traseu plat …:)

  2. Multumesc pt atentionare, am corectat… scuza mea e ca era tirziu in noapte cind am redactat informatia.
    Anul trecut, la un semimaraton in Oradea, Marcel Laza a obtinut timpul de 1h:11min:35 sec (am verificat de doua ori cifrele 🙂

  3. excelent Raport de cursa! Felicitari — nici eu nu le-as fi zis mai bine!
    Referitor la numarul de concurs am informatii certe precum ca unii nu l-au predat: au preferat sa-l pastreze in locul Diplomei. Apropo: nu stiu daca s-au dat diplome de participare tuturor concurentilor — nu am stat pana la sfarsitul festivitatii de premiere — s-ar fi putut face insa o varianta online, cu link direct din tabelul cu rezultate. Ar fi fost mai ieftina si ar fi salvat si cativa copaci…
    La revedere Brasov, la editia a II-a!

  4. Varianta online a oricarei diplome la un concurs poate fi obtinuta contra unui cost destul de mic pentru organizatori prin intermediul site-ului http://results.42km.ro/, trebuie doar sa ia contact cu detinatorul site-ului si toti ne-am putea descarca diploma electronica de la fiecare concurs. Pana acum s-au putut descarca diplomele de la Winter TriChallenge si a fost foarte apreciat:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also