joi, martie 28 2024

Insula din mijlocul arhipeleagului indonezian este considerată de către cei mai mulți turiști un adevărat paradis. Cum poți însă alerga aici cât mai ieftin și mai simplu?

Americanii de la Outside Interactive au dezvoltat o aplicație pentru iPad, Virtual Runner, care îți permite să alergi, virtual e drept, în câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, relatează Running Magazine. Bali se află printre acestea.

Așadar, în timp ce te afli pe o bandă de alergare, poți vedea în față, pe un ecran, imagini la o rezoluție foarte bună, surprinse din perspectiva unui atlet și care îți dau oarecum senzația că te afli ”la fața locului”.

”Cum alergarea în sală este adesea plictisitoare, ne-am propus să o facem mai atractivă și mai interesantă. Oferim așadar posibilitatea să <<alergi>> pe traseul unei viitoare curse sau pe trasee extrem de populare, precum în Central Park sau Washington Mall. Poți totodată <<alerga>> în locuri deosebit de frumoase precum în Bali sau în Australia”, spune Gary McNamee, președintele companiei care are sediul în Boston.

Principiul de funcționare al acestui sistem este destul de simplu. Se descarcă mai întâi aplicația (costă 9.99 dolari pe iTunes Store), apoi selectezi imaginile viitorului traseu pe care vrei să îl parcurgi (acestea costă la rândul lor între 4.99 și 9.99 dolari). Îți atașezi la pantoful de alergare un footpod, care se conectează wireless la propriul iPad. Apoi lansezi aplicația, aștepți puțin și apoi imaginile încep să curgă. Sau, mă rog, începi să alergi într-o destinație exotică, după preferintță.

În timp ce alergi pe bandă, footpod-ul transmite datele de bază către iPad, iar de aici – prin intermediul softului Virtual Runner – acestea sunt afișate pe un ecran. Poți vedea așa timpul, viteza de alergare, distanța parcursă. Există o opțiune și pentru afișarea ritmului cardiac (BPM). Să nu uit… imaginile se derulează în funcție de viteza de deplasare. Acestea pot fi însoțite și de sunetul natural înregistrat în timpul filmării.

Iată în continuare cum poate arăta o alergare în Bali sau una la răsărit de soare, prin Australia.

Foto: PAUL CHESLEY/National Geographic Stock

Comments

comments

Previous

O cursă de aur

Next

Despre energizante și presă

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also