joi, martie 28 2024

În vreme ce concurenții care s-au înscris la Gerar speră să aibă măcar puțină zăpadă, în altă parte a globului iarna nu este atât de binevenită pentru alergători.

pen0
Echipele de salvare au fost solicitate pentru a ajuta mai mulți participanți ai celei de-a doua ediție a Spine Race, considerată pe bună dreptate cea mai dură competiție de anduranță din Marea Britanie.

Traseul acesteia se desfășoară pe toată lungimea Pennine Way (430 km), o rută clasică ce urmează “coloana vertebrală” a Angliei, traversând trei parcuri naționale și cu un timp limită de șapte zile, relatează BBC.

Pe lângă distanța impresionantă, zăpada și viscolul au dat bătăi de cap suplimentare celor 53 de alergători care au decis să ia parte la această competiție. Un spaniol în vârstă de 32 de ani, aflat în fruntea plutonului, a fost salvat de o echipă de intervenție după ce unul dintre organizatori a observat, urmărind semnalul GPS al concurenților pe site-ul evenimentului, că acesta a făcut o coborâre foarte bruscă.

pen2Din fericire alergătorul a fost găsit la timp, aproape epuizat și cu ușoare degerături.

O altă solicitare a venit din partea unui grup de trei participanți, care se refugiaseră într-o baracă aflată pe Lamb Hill. Intervenția a fost una foarte dificilă, din cauza vântului puternic. Similar, cinci competitori au fost recuperați de pe traseu după ce se adăpostiseră într-o cabană în apropiere de Auchope. Deși echipați corespunzător, aceștia nu au mai făcut față condițiilor meteo dure.

Însă totul este bine când se termină cu bine, iar Spine Race s-a încheiat fără alte evenimente majore și fără pierderi semnificative, datorită unei combinații fericite între tehnologia de ultimă oră, pregătirea concurenților și profesionalismul echipelor de salvare.

Comments

comments

Previous

Cu sau fără echipament de compresie?

Next

Un antrenament competitiv

2 comments

  1. Da, trebuie sa recunosc faptul ca in mod voit am fost derutant…
    Oricum, ideea era ca pina vom primi raspuns la intrebarea din titlu, sa vedem ce se mai intampla prin restul lumii, unde stim sigur ca a nins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also