joi, aprilie 18 2024

Copiii și tinerii vor putea face mai mult sport. De săptămîna viitoare, se face primul pas pentru dublarea numărului de ore de educație fizică în școli și, în scurt timp, ar urma să fie reînființată o competiție națională de genul Daciadei.

Daciada

Informațiile de față nu au legătură directă cu alergarea, dar cred că sunt importante deoarece vorbesc despre o nevoie imperioasă: tinerii  din România trebuie să facă mai multă mișcare.

Să le luăm pe rând. Astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Educației a declarat că ordinul ministrului cu noile planuri cadru privind dublarea numărului de ore de educaţie fizică şi sport va fi semnat cel mai târziu luni, conform Mediafax. „Prima măsură este dublarea numărului orelor de mişcare în grupa de vârstă corespunzătoare clasei pregătitoare I-IV. Ordinul de ministru privind noile planuri cadru va fi probabil semnat, luni, cel târziu.

Apoi am anunţat că vom dubla numărul de ore de educaţie fizică şi sport la clasele V-VIII, respectiv IX-XII. Totuşi, o astfel de măsură nu este uşor de realizat. Au existat critici, iar una dintre acestea e legată de infrastructură, care este insuficient dezvoltată la nivelul şcolilor. Dar la un moment dat trebuie transmis un semnal. Guvernul a decis să investească în sport şi acesta este un semnal şi pentru autorităţile locale şi către Ministerul Educaţiei”, a afirmat ministrul Remus Pricopie.

El a adăugat că noile măsuri în ceea ce priveşte numărul de ore de educaţie fizică şi sport se vor aplica începând cu 15 septembrie 2013.

Pe de altă parte, ministrul Sportului, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că instituţia pe care o conduce pregăteşte reînfiinţarea Daciadei, competiţie sportivă destinată tinerilor, care se organiza înainte de 1989. „Vom încuraja cât mai multe competiţii şcolare şi vom merge până la a reface competiţiile şcolare. Poate nu copiind modelul de dinainte de 1989, dar era un model la care ne uităm cu nostalgie. Nu ştiu dacă se va numi Daciada, dar va fi ceva în genul acela.

Toţi şcolarii, toţi tinerii care vor face sport vor avea astfel şi cadru de manifestare şi locuri de manifestare. Şi sunt bucuros să vă anunţ că din toamnă vom asista la reluarea unei tradiţii bune a sportului şcolar şi de tineret pe care România l-a avut până nu de mult. În afară de faptul că astfel lărgim baza de selecţie a federaţiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii să facă mişcare”, a spus ministrul.

Comments

comments

Previous

Premii bune la Semimaratonul Brașov

Next

Despre echipamentul de compresie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also