duminică, iulie 14 2024

Nu e o glumă. Pe 1 aprilie, Adidas va lansa primul său pantof de alergare care se vrea un competitor redutabil pentru Nike

Modelul se numește Adizero Pro și include, cel mai important, o placă de carbon de tip Carbitex introdusă în talpa pantofului. De asemenea, talpa este construită dintr-un cauciuc cu o capacitate mai mare de propulsie și cu o întăritură la nivelul călcîiului, pentru o bună amortizare.

Adizero Pro va fi disponibil, pe anumite piețe, începînd cu 1 aprilie și la nivel global din data de 15 mai.

Nu au fost oferite informații despre preț, dar estimări realiste arată că acesta va fi între 180-200 USD.

Decizia Adidas de a introduce o placă de carbon de-a lungul tălpii – care oferă o energie suplimentară la recul (detalii aici) – vine în contextul deciziei recente a World Athletics de a reglementa folosirea modelelor de încălțări atletice ce – prin tehnologia încorporată – ar aduce avantaj celor care le folosesc. Studii serioase arată că performanțele sportive cresc cu circa 4% datorită acestei inovații.

Totodată, mișcarea Adidas se vrea o replică la avansul luat de către Nike, care prin folosirea modelului Vaporfly, folosit printre alții de ambii deținători la zi (feminin și masculin) ai recordurilor mondiale la maraton. Despre asta am scris pe larg aici.

Să mai spunem că, anul trecut, 31 dintre cei 36 de alergători (femei și bărbați) care s-au clasat pe podium la maratoanele din circuitul World Marathon Major (Tokyo, New York, Londra, Berlin, Boston și Chicago) au purtat modele Nike Vaporfly.

În această primăvară urmează să lanseze modele care au încorporată o placă de carbon și Brooks, Hoka, New Balance, Saucony sau Under Armour.

Comments

comments

Previous

O țeapă la nivel înalt

Next

Băneasa Forest Run. Gata de start

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also