marți, mai 28 2024

Mai iute ca renii și mai costumați decât spiridușii. Sâmbătă 22 decembrie se aleargă în Parcul Lumea Copiilor din București

de Florentina Florea

Recent s-au împlinit trei ani de când alergăm în Parcul Tineretului, în mod organizat. Încet, încet s-a format o masă critică de alergători care s-a polarizat în jurul antrenamentului de sâmbătă dimineața din parc, aflat sub umbrela Ro Club Maraton. Suntem un grupuleț vesel și colorat, după spusele unei distinse doamne de 60 plus ani, alergătoare solitară în același parc. Interesant este că fiecare dintre noi are o personalitate diferită iar atunci când ne punem la vorbă în alergare, pot ieși idei năstrușnice.

Astfel, în iarna anului 2011 am gândit și am pus în practică o alergare tematică. Ne-am costumat cât am putut de frumos în culorile specifice Crăciunului, ne-am ornat cu niște beteală, beculețe, chiar și cu un moș Crăciun pe o scară din sfoară și am colindat parcurile.

Întâi am dat niște ture prin Parcul Tineretului, apoi am rulat către Parcul Izvor cu câinii maidanezi după noi,  ne-am pozat, apoi fuguța în Parcul Cișmigiu unde ne-am întâlnit cu niște reni adevărați și am făcut alte poze, cu spiridușii verzi de această dată. A fost o experiență plăcută, cu mici excepții. Să vezi un grup de adulți în colanți, adidași și ornați cu beteală este plăcut ochiului, dar cam dubios.

Anul acesta am hotărât să păstrăm tema alergării, dar într-un singur amplasament. Traseul ales este o buclă din Parcul Lumea Copiiilor, pe care o vom parcurge de cinci ori (aproximativ 5km).

Parcul Lumea Copiiilor este amplasat în spatele Palatului Copiiilor din sectorul 4 și este dotat cu un foișor și grătare în scop recreațional.

Crosul Moș Alergăcilă va fi o alergare de grup la care vom da drumul la cronometru. Vom avea numere de concurs, responsabil cu cronometrarea și evidența turelor iar la sfârșit un clasament al participanților.

Vrem să sensibilizăm alergătorii față de frumusețea parcului și să îi atragem către mișcare, către îmbunătățirea formei fizice și a celei mentale.

Sperăm ca în câțiva ani să creștem atât ca număr de participanți cât și ca resurse atrase, să transformăm alergarea de grup într-un concurs parte din calendarul competițional, să avem premii adevărate și alergători cât mai performanți.

Interesant este că anul acesta vom avea invitați speciali: pe alergătorii cu aripi din grupul Nike Running Herăstrău. Suntem onorați de prezența lor și sperăm să fim la înălțime.

Vă așteptăm cu drag la crosul Moș Alergăcilă.

Program cros Moș Alergăcilă

Când: sâmbătă 22 decembrie, începând cu ora 9 dimineața.

Unde: foișorul din Parcul Lumea Copiiilor. Pe aleea principală de intrare în parc, trecem de clopoței, mergem înainte, tăiem rondul și ajungem la foișor.

Cum: alergătorii trebuie să fie îmbrăcați festiv, în culori roșu și alb și accesorizați cu decorațiuni de Crăciun.

Cât:  vom parcurge o aceeași buclă de cinci ori (aproximativ 5km). Bucla are o conformație de scoică, traseul este curățat de zăpadă în proporție de 80% și are  porțiuni cu gheață. Este recomandată încălțăminte de alergare pentru iarnă.

Activități:
–    ora 09.00: adunarea și încălzirea/ familiarizare cu traseul. Depozităm hainele în masinile disponibile.
–    09.30: dăm drumul la cronometru.
–    10.00-10.10: după sosirea ultimului concurent oferim o mică tratație ca mulțumire pentru bucuria de a alerga împreună la Moș Alergăcilă.

Comments

comments

Previous

Unde se duc gazelele, când se duc?

Next

Cadourile Moșului pentru alergătorii cuminți

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also