vineri, decembrie 8 2023

Deși, în mod normal, sportul nu este asociat cu politica sau acțiunile militare, trăim vremuri anormale care necesită reacții pe măsură. Sau nu?

Organismele internaționale care reglementează desfășurarea competițiilor de alergare montană s-au alăturat altor organizații sportive în emiterea de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului, ca urmare a acțiunilor militare ale Moscovei în Ucraina.

Astfel, UTMB Group, care organizează cea mai faimoasă cursă de trail din lume, UTMB Mont Blanc, a decis să suspende, pe moment, pe toți alergătorii ruși și belaruși de la evenimentele sub marca UTMB®, respectiv . de la cele 25 de evenimente din noua serie mondială UTMB. De asemenea, UTMB Group va retrage eticheta de „UTMB World Series Qualifier” de la toate evenimentele de trail running organizate la nivel local în Rusia și Belarus care au primit anterior acest statut.

Federația Internațională de Skyrunning a anunțat, de asemenea, interzicerea participării sportivilor ruși și belaruși la evenimentele de sub egida sa. Declarația ISF este: „Consiliul ISF condamnă în unanimitate atacul rusesc în Ucraina, care este susținut de către guvernul din Belarus”.

De asemenea, Skyrunner World Series a exclus sportivii din Rusia și Belarus de la evenimentele sale. SWS a arătat într-o declarație: „Procedând astfel, SWS nu își propune să pedepsească sportivii ruși și belaruși care nu au nicio implicare, ci mai degrabă să își arate solidaritatea cu Ucraina și să fie alături de alte federații sportive internaționale care promovează, de asemenea, pacea prin sport.”

Reacții similare au avut și World Mountain Running Association și International Trail Running Association.

Comments

comments

Previous

DHL Carpathian Marathon. În iunie

Next

Băneasa Forest Run. Alergare în pădurea din oraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also