sâmbătă, decembrie 2 2023

Scriam ieri despre o încercare inedită de a atrage alergătorii să participe la o cursă de maraton din SUA.  Nici noi nu ne lăsăm însă mai prejos.

Am constatat în ultima vreme o tendință a organizatorilor de a promova ”tradiționalul” și ”românescul” în alergare. Și nu e vorba doar despre clasica serie de maratoane istorice, marca Ilie Roșu, sau de curse puse sub semnul dacismului sau al casei regale…

Ce ați zice așadar de niște crosuri care promovează tradițiile românești sau de un semimaraton unde în duminica Floriilor puteți savura o saramură de crap cu mămăliguță, că tot e dezlegare la pește?

Să vedem așadar ce noutăți avem la acest capitol.

F

De astăzi se pot face înscrieri la Crosul obiceiurilor românești, ediția I. Vor fi patru alergări tematice anul acesta: „Fuga lui Dragobete” – pe 27 februarie, „Fuga lui Mărțișor” –  5 martie, „Crosul de Sânziene” – 23 iunie și „Crosul de Sfântul Andrei” –  3 decembrie” ce se vor desfășura în Parcul Mogoșoaia și pe domeniul palatului Mogoșoaia.

Fuga lui Dragobete”, va avea startul pe data de 27 februarie ora 11.00 din Târgușorul Brâncovenilor, Parcul Mogoșoaia. Traseul va avea o distanță de 7 kilometri, respectiv două ture de parc. Se poate alerga individual, pe echipe sau în ștafetă. Detalii pe www.alergam.com și pe pagina FB Fuga lui Dragobete.

*****

Mai cosmopoliți și mai experimentați, cei de la Ro Club Maraton anunță pentru 14 februarie o alergare tematică, pusă sub semnul Sf. Valentin. Vor fi inimioare, bomboane, dragostea va pluti intens în aer. Așadar, duminică de la ora 10:00 se poate participa – fără vreo taxă – la ”Aleargă Valentine, aleargă”. Detalii pe pagina de FB a evenimentului.

*****

Și, în încheiere să mai spunem că puteți beneficia de o taxă de înscriere mai mică la ediția de primăvară a Băneasa Trail Run. Concursul, aflat tot la prima ediție, are două trasee: cros – 10,5 km și semimaraton – 21 km. Organizatorii au ținut ca alergarea să fie pe 24 aprilie, de duminica Floriilor.

Așa că la masa de după cursă finișerii se pot bucura de o saramură de crap cu mămăliguță, pentru că e dezlegare la pește, sau de paste cu sos roșu, la alegere. Taxele de înscriere pornesc de la 75 de lei și ajung pînă la 120 de lei, în funcție de numărul de locuri ocupate. Pînă pe 28 martie, înscrierile pot fi achitate exclusiv online, cu cardul bancar.

Comments

comments

Previous

Premiu. Cu buda la purtător!

Next

Ofertă specială!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also