sâmbătă, iulie 24 2021

Allahu Akbar!, Allahu Akbar!. Doar cuvintele acestea se aud rostite cu putere la finalul cursei

Sunt clipe cînd Dumnezeu (indiferent de numele pe care îl poartă) pare să nu aibă altceva mai bun de făcut și își pogoară grația neașteptat, inclusiv pe o pistă de alergare.

Finalul cursei masculine de 10.000 de metri de la Campionatele mondiale de atletism din Coreea pare să fie un astfel de moment… acum durerea, emoția, așteptarea și surpriza, intensitatea trăirilor (pentru unii bucurie nebună, pentru alții tristețe), toate acestea au ceva dintr-un extaz divin.

Poate nu Allah l-a făcut pe etiopianul Ibrahim Jeilan să cîștige această cursă, cu atît mai mult cît și contracandidatul său, britanicul Mo Farah, este tot musulman. În plus, Farah era considerat favorit din perspectiva rezultatelor anterioare, în timp ce Jeilan, 22 de ani, era cvasi-necunoscut, cu performanțe notabile doar ca junior. Însă poate Allah, poate doar determinarea lui Jeilan au făcut ca acesta să cîștige într-un final dramatic. Un final de neuitat, ca de epopee modernă….

La final, după ce a sărutat pista, Ibrahim Jeilan nu face altceva decît să rostească cu putere, continuu: Allahu Akbar!, Allahu Akbar! Numai așa poate explica surpriza și numai așa poate să își exprime bucuria și recunoștința.

Podiumul cursei masculine de 10.000 metri:
1. Ibrahim Jeilan (Etiopia): 27min:13.81sec
2. Mo Farah (Marea Britanie): 27min:14.07sec  
3. Imane Merga  (Etiopia): 27min:19.14sec

Să mai menționăm că deținătorul recordului mondial, etiopianul Kenenisa Bekele a abandonat după 15 tururi de stadion. De aproape doi ani de zile el nu a mai concurat din cauza accidentărilor. Iar primul non-african (excluzîndu-l pe Farah, care e născut în Somalia) a fost americanul Galen Rupp, care a terminat al șaptelea.

Comments

comments

Previous

Nu ești singur, Cristi!

Next

Noutăți, noutăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also