vineri, iulie 19 2024

Poate vă mai amintiți că anul trecut, pe vremea aceasta, scoteam la iveală niște documente incendiare: Stenogramele Secrete ale lui Gerar. Era o transcriere exactă și completă a discuțiilor purtate în interiorul comitetului de organizare a semi-maratonului Gerar, competiție de alergare a cărei a doua ediții se va desfășura în curând, pe 29 ianuarie.

Discuțiile de atunci – o radiografie a subteranelor din lumea alergării, o mostră de cum se exercită puterea și care sunt deliciile acesteia – sunt încă disponibile aici și aici.

Merită (re)citite, merită înțeles mecanismul ascuns care pune în mișcare această cabală a alergării. Personajele care populează această lume sunt la rândul lor fascinante, shakesperiene, amestec de pulsiuni discreționare și generozitate, dornice de a organiza și a deține cât mai bine controlul. Numai citindu-le numele din stenograme îți dai seama de acest lucru.

Am încercat și anul acesta să punem mâna pe stenogramele ședințelor de la Gerar 2. Nu s-a putut însă. Măsurile de securitate pe care le-au luat au fost prea stricte, semn al unei organizări și mai bune.

Dar după cum bine știți, nici noi nu ne lăsăm ușor, nu ne temem de nimic, așa că prin metode specifice am reușit totuși să punem mâna pe câteva dovezi care devoalează, încă o dată, sistemul din spatele comitetului de organizare. Dovezile sunt halucinante și conduc spre o singură concluzie: Comitetul nu se dă în lături de la nimic pentru a scoate cât mai multă lume în stradă.

Și acum dovezile. Priviți ce va fi în kitul de participare, ce se va oferi ca „mită” pentru participanții la Gerar, cum vor fi „momiți” oamenii să alerge. Menționăm că lista nu este completă.

1. Un buff. Și nu de orice fel, ci inscripționat. (vezi imaginea 1)

2. Medalie de participare. Dintr-un material nemaifolosit până acum la cursele din România

3. Revista Alerg #6 (vezi imaginea 2)

4. produse de la sponsori, plus – țineți-vă bine –  fel de fel de fluturași și materiale de prezentare.

La toate acestea se adaugă premii în bani pentru câștigători și alte produse de la sponsori.

Nu uitați, suntem cu ochii pe voi!

PS – mai sunt câteva locuri libere la cros.

Comments

comments

Previous

iFitness. Comod. Calitate. Centură

Next

De la Pol la Pol

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also