miercuri, decembrie 6 2023

România a obținut rezultate bune la această întrecere

Cinci țări participante: Bulgaria, Croația, Turcia, Ucraina și România. Probe pentru juniori U20 și seniori. Loc de desfășurare: Poiana Brașov, pe un traseu cu o pantă abruptă (vezi imaginea) și o coborîre pe măsură.

Palmaresul alergătorilor români: nouă medalii, cîte trei din fiecare ”metal”.

La senioare, podiumul a fost integral românesc, cu campioana mondială Cristina Simion terminînd prima un traseu de 12 km în 1h:06min45sec, ea fiind urmată de Mădălina Florea – 1h:08min:02sec şi de Andreea Pîşcu – 1h:08min:46sec. Desigur, pe echipe (aici trebuie inclusă și Ingrid Mutter – locul 5) s-a obținut medalia de aur.

La masculin, pe același traseu de 12 km, victoria a revenit turcului Abdullah Cakir – 59min:06sec, el fiind urmat de românii Ionuţ Zincă – 1h:00min:33sec şi de Leonard Mitrică – 1h:00min:43sec. Echipa (care i-a mai inclus pe Viorel Pălici – locul 4 și Andrei Preda – locul 6) a cîștigat medalia de aur.

În cursa junioarelor (U20) s-a impus bulgăroaica Iasna Petrova, cronometrată pe 6km în 33min:36sec, ea fiind urmată de două reprezentante ale Turciei. Prima româncă a fost Laura Marina Corhană (locul 5), cu un timp de 37min:18sec. Pe echipe, România a ocupat locul 3.

La juniori, a cîștigat turcul Mehmet Vefa Aydemir – 30min:13sec, urmat de doi compatrioți, iar pe patru s-a clasat Daniel Gheorghe Rus – 31min:01sec. Echipa României a obținut medalia de argint.

Toate rezultatele sînt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Diferite alergări

Next

Masca nu e obligatorie pentru alergători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also