duminică, iulie 14 2024

Vestea bună vine din Canada: a fost lansată berea care contribuie la îmbunătățirea performanțelor sportive

Cunoașteți senzația de după un antrenament intens: e nevoie de ceva care răcorește, care hidratează, care și să suplinească pierderile de fluide sau substanțe nutritive.

Mulți alergători rezolvă problema cu apă, o limonadă, cu o băutură de rehidratare, smootie, chiar și lapte. Și mai mulți alergători (e drept că afirmația se bazează pe studii empirice) preferă o variantă cel puțin mai gustoasă: o bere. Efectul de răcorire și hidratare (e drept că doar parțial, căci altfel alcoolul nu prea e prietenul sportivilor) este garantat în cazul berii, mai rămîne doar problema compensării pierderilor energetice.

Se pare că există acum o soluție și la această chestiune. În Canada tocmai a fost lansată Rally Beer, o bere care are 4,9% alcool, nefiltrată dar care are adăugate săruri și bio-electroliți (din / de coacăz negru) și care promite să contribuie nu doar la bucuria gustativă ci și la recuperarea rapidă a sportivului care o folosește.

Prețul: 12 doze costă 40 dolari canadieni.

Altfel, nouă nu ne rămîne decît să vă reamintim cît de importantă este hidratarea în aceste zile de vară toridă și umedă. Cum să te hidratezi cît mai bine în aceste condiții? Cît de multe lichide să bei? Cum să te răcorești? Aveți aici răspunsuri la toate aceste întrebări.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Jurnal, planuri, așteptare

Next

E timpul să vorbim și despre hărțuire stradală (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also