marți, iulie 16 2024

În acest week-end va fi o puțin altfel ediție, din motive de pandemie, a Semimaratonului București

=== Numărul alergătorilor așteptați nu va depăși 10.000 de persoane. Se va alerga în două zile, asta pentru a se asigura cât mai mult siguranța participanților: sîmbătă 4 sept – cursa de 10km (start ora 9) și cea de 5km (start la ora 10:45), duminică – cea de maraton și ștafetă (unic start la 8:30). Anul acesta nu se organizează cros popular și nici curse pentru copii. Detalii la https://www.bucuresti21km.ro/

=== La start vor putea fi prezenți doar alergători vaccinați, care prezintă dovada că au trecut cu bine peste coronavirus (aceștia vor trebui să prezinte un certificat digital European COVID) sau cei care vor ieși negativ la un test rapid. Rezultatele testului sunt acceptate numai dacă este efectuat în zona de start (Parcul Izvor), testul fiind gratuit. Persoanele eligibile vor primi o brățară și vor trebui să își ridice personal kitul de participare.

=== Se va alerga cu mască pe față doar primii 150 de metri ai cursei (adică în zona unde aglomerația e mai mare), iar la finiș, pe lîngă medalia de participare, se va oferi o nouă mască ce trebuie purtată.

=== Anul acesta nu vor fi alergători de elită, însă fondul de premiere rămîne același, respectiv de 11.000 de euro. Mai multe detalii aici. Dintre alergătorii români competitivi și-au anunțat prezența Ancuţa Bobocel, Mădălina Florea sau Marius Ionescu.

=== Va fi organizată o Sport Expo, în zona Parcului Izvor. Și, desigur, vor fi restricții de circulație pe traseul competiției.

=== Participarea la competiție se poate face și virtual, alergîndu-se distanța dorită pînă pe data de 19 septembrie.

Comments

comments

Previous

Sun Challenge, alergare pe traseu verde

Next

Semimaraton București 2021. Rezultatele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also