luni, iulie 22 2024

 

Și anul acesta se anunță numeroase competiții interne de alergare destinate amatorilor (tineri, veterani, dar și copii).

Deoarece lista este destul de lungă vom prezenta pentru început doar concursurile din primele trei luni ale lui 2012, urmând ca ulterior să adaug și competițiile din restul anului.

 

IANUARIE

2 ianuarie – Baia Mare. Crosul Anului Nou. Organizator: Clubul sportiv Star Team. Au fost circa 50 de participanți.
2 ianuarie – București. Crosul Anului Nou. Organizator: Secția de veterani a Federației Române de Atletism. Au alergat circa 50 de sportivi, bărbați și femei.

21- 22 ianuarie – Bacău. Campionatul național universitar. Organizator Federația Română de Atletism.

29 ianuarie – București. Semi-maraton Gerar (ediția a doua). Cros 3.6 km și semi-maraton (în echipă de trei persoane). Organizator: Ro Club Maraton. Număr estimat participanți – circa 450 persoane. Amănunte pe www.gerar.ro

FEBRUARIE

18 februarie – Dâmbu Morii (jud. Brașov). Semi-maraton Piatra Mare. Alergare montană de circa 12 km, cu o diferență de nivel cumulată de circa 1100 m. Organizator: Societatea Carpatină Ardeleană (filial Covasna). Tradițional participă circa 50 de atleți. Cursa poate fi parcursă și pe schiuri de tură.

18 februarie – Râșnov. Prima ediție a Maratonului Zăpezii. Alergare pe distanța clasică de 42,195 km. Organizator: Clubul Eco Alpin, la inițiativa lui Ilie Roșu. În ciuda condițiilor dificile (frig, zăpadă) au participat circa 30 de persoane. Competiția a fost câștigată de Florin Simion.

25-26 februarie – București. Campionatul municipal de sală (masters). Organizator – secția de veterani (masters) a FRA. Se aleargă în sala de atletism din Complexul Național. Probe de viteză și semi-fond.

MARTIE

10 martie – Poiana Brașov. Postăvaru Night. Alergare montană. Circa 4.5 km, diferență de nivel 700m. Cursa poate fi parcursă și pe schiuri de tură. Organizator – Carpathian Man. Amănunte pe www.postavarunight.blogspot.com.

18 martie – București. Campionatul național de sală (masters). Organizator – secția de veterani (masters) a FRA. Se aleargă în sala de atletism din Complexul Național. Probe de viteză și semi-fond.

31 martie – Pitești. Campionatul național de cros (masters). Organizator – secția de veterani (masters) a FRA. Cros pe distanțe de 4-6 km, în funcție de categoria de vârstă.

Alte surse de informare: Ro Club Maraton și Federația Română de Atletism

Comments

comments

Previous

Gerar. Pîrtieeee

Next

Lecții de supraviețuire

7 comments

 1. Da, competitiile sunt pentru persoanele de peste 35 de ani, legitimate la un club afiliat Federatiei Romane de Atletism.
  Daca aveti sub 35 de ani si sunteti legitimat puteti totusi participa in afara concursului.

 2. Multumesc pentru raspuns.
  Nu sunt legitimat si nu vreau sa particip in afara probei.
  Pacat ca nu sunt astfel de lucruri si pentru cei neligitimati.

 3. Salut Constantin
  ai perfecta dreptate. Totul sta insa sub semnul intamplarii si al neatentiei mele. Intamplarea a facut ca eu sa public acele informatii, inainte de anuntarea Maratonului Zapezii. Neatentia e tot a mea, deoarece nu am completat informatiile (ceea ce o sa fac acum).
  Ma bucur insa ca Alerg.ro are cititori vigilenti si informati. Multumesc

 4. o mentiune: poti participa si nelegitimat la Campionatele Nationale ale Veteranilor (procedeul, ca sa ma exprim asa, se numeste „in curs de legitimare”)

 5. Desigur. In plus, se poate participa si in afara concursului. Ideea de baza este insa ca aceste campionate sunt destinate sportivilor masters legitimati la un club afiliat Federatiei Romane de Atletism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also