Info general

CarbonX2. Aproape, aproape

Doar 12 secunde i-au lipsit americanului Jim Walmsley pentru a stabili un nou record mondial pe 100km

Evenimentul CarbonX2, organizat de către Hoka One One, a avut de toate: alergători de top, efort admirabil, suspans, dramatism. Doar noi recorduri mondiale pe distanța de 100km, așa cum se dorea, nu a(u) fost să fie.

Jim Walmsley a alergat cu o constanță remarcabilă, cu o medie de 3min:42sec/km, parcurgînd cei 100 km ai cursei (nouă tururi pe un circuit lung de cca 11km) în 6h:09min:26sec, la doar 12 secunde de recordul mondial deținut de japonezul Nao Kazami (6h:09min:14sec, realizat în iunie 2018).

Ritmul pe ultima parte a cursei. Detalii complete aici

Modul în care Walmsley a încheiat cursa – cu pași greoi, cu o rană pe umăr, după ce s-a lovit de un gard de control, cu brațele totuși ridicate – vorbește de la sine despre efortul depus. La conferința de presă de după concurs a spus: ”am simțit că am dat tot ce am putut azi și a trebuit să caut resurse, adînc în mine, ca să pot continua”, iar în cele din urmă a avut parte de o ”experiență dulce-amară”, asta desigur pentru că i-a lipsit atît de puțin pentru a-și atinge obiectivul.

În cursa băieților au fost 13 participanți, dintre care 7 au abandonat. Rezultatele complete aici.

Cursa fetelor a avut mai puțin dramatism în condițiile în care principala favorită, Camille Herron, a abandonat la km 65, acuzînd dureri la șold. În cele din urmă, prima a terminat franțuzoica Audrey Tanguy în 7h:40min:36sec.

Toate rezultatele celor patru fete care au terminat cursa (plus două abandonuri) sînt aici.

Comments

comments

>
Previous post

Hoka și tentativa de record mondial pe 100km

Next post

Concursuri în februarie!

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *