sâmbătă, iunie 15 2024

Da, pare de necrezut, însă este real. Puteți să luați startul la o cursă a cărei distanță este de… zero metri.
000Competiția respectă toate regulile posibile. Are un nume: Philly 0.0 Instant Gratification Run. Are o dată de desfășurare, respectiv 6 februarie 2015, și va avea loc în Philadelphia, Statele Unite. E prima ediție.

Astăzi este ultima zi în care puteți să vă mai înscrieți online la www.philly0dot0.com, căci numărul de locuri nu este limitat. Taxa de participare este de 35 de dolari.

Alergătorii vor primi număr de participare, trebuie să își ridice singuri kitul de concurs, iar la urmă li se va înmâna cu toată pompa necesară medalia de finișer. Desigur, pentru doritori vor exista, contra-cost, și tricouri cu însemnele concursului.

Dar cum se desfășoară concursul? Destul de simplu. Toți participanții se vor alinia la linia de start (care, să fim drepți, este aceeași cu linia de finiș) și, la semnalul potrivit, vor face un pas înainte. Și gata. După doar o secundă (sau chiar mai puțin) fiecare alergător poate spune că a terminat competiția.

Avantajele acestei neobișnuite curse sunt indiscutabile. Întâi de toate, durează foarte puțin. Apoi, oricine o poate termina, căci nu vor exista abandonuri. Perioada de pregătire poate să fie sărită cu totul (de ce să te antrenezi pentru un efort de o secundă?), iar riscurile de accidentare sunt zero. Aaa, da, pot participa și alergătorii accidentați, care pot să își adauge în palmares o nouă cursă.

Nu în ultimul rând, Philly 0.0 este una dintre cele mai democratice curse posibile. Pe lângă faptul că toți participanții vor primi un email de felicitare pentru timpul lor de finiș (același pentru toți, respectiv :01sec), câștigătorii la feminin, respectiv masculin vor fi trași la sorți. Premiile sunt mai mult simbolice, dar senzația că poți fi câștigător, că pleci de la start cu șanse egale cu ale oricărui alt alergător este unică.

Am lăsat pentru la urmă chestiunea care poate individualizează cel mai mult acest concurs inedit. Conform organizatorilor, ”Philly 0.0 a fost creat pentru a aduna la un loc pe alergători, la vreme de iarnă, pentru a le permite să ia parte la cea mai mișto parte a unui eveniment de alergare: antrenul de după cursă”.

Antren și nu antrenament. Căci, la două ore după trecerea liniei de finiș, la Philly 0.0 se lasă cu bere, muzică și dans.

O variantă a acestui text a fost publicată și în revista Alerg #22.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Recomandare. Maratonul Zăpezii

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also