vineri, iulie 19 2024
Pentru cine dorește să se califice la Boston, există de acum posibilitatea de a alerga la o cursă din Spania unde se aleargă continuu… la vale

Doritorii de recorduri personale pot fi de acum mulțumiți, își vor vedea visul cu ochii. Pentru ei tocmai s-a inventat o cursă de maraton cu plecare din stațiunea de ski Pradollano, în zona munților Sierra Nevada (Spania), care este în coborîre continuă (cu excepția a circa 1km de teren plat).

Așadar, pe distanța celor 42,195 km regulamentari se merge în jos cu o diferență de nivel negativă de 1.938m, sosirea fiind în orașul Granada (un important obiectiv turistic, printre altele). Temperatura este și ea optimă, la start fiind de circa 5-10 grade Celsius, crescînd pînă aproape de 25 de grade la sosire.

Nu trebuie omis nici faptul că acest timpii realizați în acest concurs sînt eligibili pentru participarea la maratonul de la Boston.

Prima ediție a acestei curse (mai multe detalii aici) a avut loc pe 22 septembrie și a fost cîștigată, inevitabil am zice, de un atlet kenyan. E drept că numele lui – Antony Karinga Maina – nu spune mare lucru, dar timpul obținut nu e deloc de lepădat: 2h:09min:38sec.

În încheiere, fără a vrea să vă dezamăgim, să știți că timpii pe care îi realizați pe traseul acestei curse nu vor fi niciodată recunoscuți ca recorduri oficiale, nici la nivel național, nici mondial.

Comments

comments

Previous

Maratonul București 2019. Rezultatele

Next

Traversează România în pas alergător

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also