vineri, iulie 19 2024

Președintele moldovean Igor Dodon arată cum, chiar și sportul, poate fi folosit în scopuri politicianiste

Am mai scris despre liderul de la Chișinău, care s-a dovedit nu o dată un asiduu promotor al mișcării fizice.

Mai nou, însă, Igor Dodon a lansat un canal TV propriu, ”Președintele răspunde”, în care este filmat în timp ce se ocupă ”în direct” de problemele cetățenilor care i-au scris. Probleme și nemulțumirile în Republica Moldova sînt multe, așa că Dodon pare să aibă mult de lucru.

În ediția de astăzi a emisiunii, a 12-a ca număr, Igor Dodon inovează și își prezintă fața sa de sportiv-politician. Aflat la Condrița, unde se află și o frumoasă mănăstire, șeful statului apare în cadru îmbrăcat în trening, cu o geacă pe deasupra și… alergînd. Nu prea în viteză, dar oricum… După cîțiva metri se oprește, gîfîind, iar apoi scoate un telefon de unde începe să citească opt dintre întrebările adresate de oameni, pe probleme diverse, cele mai multe sociale sau de sănătate.

Se arată sigur pe sine, dă sfaturi, promite să ia măsuri drastice. Mă rog, spune tot ceea ce trebuie să spune un politician. În spate se vede o frumoasă pădure de mesteceni.

Nu știu dacă aveți răbdarea să urmăriți toată emisiunea (vezi video de mai sus), însă merită să vedeți măcar ultimul minut. După ce a cam ”rezolvat” problemele oamenilor, Igor Dodon lansează o provocare celor care vor să aibă o ”dezbatere” cu el: îi provoacă la… făcut flotări.

Își dă jos geaca, se întinde la pămînt și începe: 1, 2, 3… 30 de flotări. Spune că, zilnic, dimineața, face cel puțin dublu.

Apoi, ne urează ”O zi bună, cu Doamne ajută” și reîncepe să alerge pe o alee ce se pierde în pădure.

Ce spuneți despre Igor Dodon?

– E un tip tare, interesant
– Un sportiv decent
– E un politician populist
– Nu prea știu ce să cred
– Doamne ajută
 
 
 
 
 
 

Comments

comments

Previous

Crosul 10k al unei campioane olimpice

Next

A fost doborît un record european deținut de G. Szabo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also