marți, iunie 18 2024

Duminică 17 aprilie, deținătorul recordului mondial la maraton, etiopianul Haile Gebrselassie aleargă la Viena într-o cursă de 21 de km mai puțin obișnuită. El va pleca cu două minute mai tîrziu decît elita alergătorilor care vor participa la maratonul din capitala Austriei – dintre care șase atleți ce dețin recorduri personale de 2h:7min sau chiar sub acest timp, precum alți șase alergători, care au terminat cursa de maraton sub 2h:10min, adică la ora 9 fix (ora locală).

Gebrselassie va pleca împreună cu toți ceilalți participanți la maraton, încercând totuși să-i întreacă pe parcursul celor 21 de km de semi-maraton pe primii plecați. Cursa lui se va desfășura sub motto-ul „Catch me, if you can“.

Prezența lui Gebrselassie la Viena marchează și un alt eveniment special. În 2012 se împlinesc 150 de ani de la nașterea pictorului austriac Gustav Klimt. Gebrselassie va inaugura în capitala Austriei așa-numitul proiect „A Kiss Moves the World“, prin care se dorește realizarea unei versiuni a celei mai cunoscute lucrări a lui Klimt, „Sărutul“, care va fi pictată de-a lungul întregului an de sute de alergători, cu ocazia diferitor maratoane, precum cele din Hamburg, Berlin, München sau Frankfurt.

Pictura este împărțită în mici câmpuri de culori, iar pentru a participa la realizarea lucrării  doritorii vor face o donație de 10 euro, suma strânsă urmând a fi donată proiectului „Oameni pentru oameni“  ce vine în sprijinul mai multor regiuni din Etiopia. Lucrarea finalizată va fi expusă la maratonul de la Viena din 2012 la Belvedere, acolo unde se află și originalul.

La maratonul din capitala Austriei vor participa anul acesta peste 32.000 de alergători din mai mult de 110 țări. Maratonul-ștafetă din cadrul evenimentului sportiv din Viena a fost declarat cel mai mare din lume, fapt confirmat printr-un certificat al „Guinness World Records“. Anul trecut 2373 de echipe din câte 4 persoane au terminat cursa de maraton-ștafetă.

Cursa de la Viena va putea fi urmărita live pe site-ul evenimentului www.vienna-marathon.com, începând cu ora 9:40 (ora României).

Haile Gebrselassie este dublu campion olimpic, de nouă ori campion mondial, iar de-a lungul carierei sale a stabilit 27 de recorduri mondiale pe diferite distanțe.

Comments

comments

Previous

Știri pe fugă

Next

Povestea unei bucurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also