miercuri, aprilie 24 2024
Singurul circuit de alergare montană din România * 13 curse * Peste 1600 de participanți * Și o gală care i-a răsplătit pe cei mai buni și mai perseverenți

Denumirea sa completă este Circuitul de alergare montană a Carpaților. Sub acest nume se regăsește prima formă de colaborare a mai multor concursuri de alergare montană din România, care doresc în acest fel să promoveze mai mult acest sport, să cultive dragostea și respectul pentru natură și, nu în cele din urmă, să îi premieze pe (unii dintre) cei mai buni sportivi de la noi.

Așadar, pe 13-14 ianuarie, la Piatra Neamț a avut loc a doua ediție a Galei Circuitului Carpaților. S-a vorbit despre cele mai importante momente din alergarea montană din ultimul an, s-a vorbit despre viitor, au fost premiați cei mai buni.

Treisprezece curse au făcut parte din ediția 2017 a Circuitului Carpaților. Dintre acestea, 11 au fost curse individuale (Brașov Marathon, Maraton Apuseni, Bate Toaca, Cozia Mountain Run, Rodnei Sky Race, Cindrel în Alergare, Retezat Maraton, Harghita Trail Running, Ciucaș X3, Mureș Olt Marathon și Maraton Piatra Craiului) și două la echipe: Marathon 7500 și Ultra Trail Fagaras.

Foto: Brașov Marathon

Pentru realizarea clasamentului participanților a fost folosit un regulament care a punctat nu doar poziția în clasament, ci și numărul de curse alergate. Cum regulamentul este destul de elaborat aveți aici toate detaliile.

În cele din urmă,  primii la individual au fost Viorica Mălai – 1112 puncte, Crina Buzgan – 1000 puncte și Georgeta Manolache – 880 puncte (feminin) și respectiv Gheorghe Codrea Silip – 855 puncte, Marius Rus- 816 puncte și Ovidiu Neguș & Silviu Bălan – 795 puncte.

Pe echipe, cei mai competitivi au fost Adrian Ploșniță și Gheorghe Codrea Silip.

Pe lîngă cei din top, trebuie spus că au fost și cinci alergători care au participat la toate cele 11 curse individuale (Georgeta Manolache, Diana Costăchioiu, Gheorghe Codrea, Marius Rus și Hideg Laszlo Zalan.

Clasamentele complete se găsesc aici.

Să mai spunem că, pe ediții, numărul total de participanți a fost:

  • 2017: 1624 alergători (337 femei)
  • 2016: 1365 alergători (266 femei)
  • 2015 (ediție pilot): 1268 alergători (238 femei).

Comments

comments

Previous

Transylvania 100. Cinci curse, a cincea oară

Next

42,195. Abonamente la revista Alerg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also