miercuri, august 17 2022

Deși se anunță o lună de vară extrem de călduroasă, iulie o să fie în același timp și o lună cu multe competiții de alergare, duatlon și triathlon. Așadar, o singură urare de sezon: răcoare și bucurie!

1 iulie
–    Râșnov. Duatlon Țara Bârsei. A doua ediție a unei competiții ce include, pe lângă mountain bike, și probe de alergare: 9 km la amatori și 13 km la avansați. Amănunte suplimentare aici (www.duatlontarabarsei.ro)

4 iulie
– Se termină prima etapă a unei inedite curse de alergare cu caracter umanitar: World Harmony Run. Cursa a început pe 28 iunie la Borș și se încheie la Botoșani-Costești și va continua cu o nouă etapă, între 10-13 iulie, pe traseul Giurgiulești-Galați-Brăila-Constanța-Eforie Sud-Vama Veche. Se aleargă în ștafetă. Mai multe detalii aici.

7 iulie

–    Stațiunea Băișoara. A doua ediție a unuia dintre cele mai frumoase (din perspectiva peisajului, cel puțin) curse montane din România: ,,Maratonul Apuseni msg systems”. Competiția include proba de maraton (lungime de 41,7 km), semi-maraton (23,5 km) și proba family pe distanța de 2,3 km. Mai multe informații aici.

–    Târgu Mureș. Bioeel Triathlon Challenge. Competiție de triatlon, aflată la ediția a treia. Include o probă de alergare pe distanța de 8 km. Detalii suplimentare aici.

8 iulie
–    Debutează cea mai dificilă probă de anduranță din țara noastră: TransRomaniaRun. Cinci alergători vor parcurge timp de două săptămâni, în alergare, distanța de 860 km – între Rădăuți și Orșova. Cei cinci sunt: Șerban Chiurlea (inițiatorul proiectului), Gabriel Solomon, Corin Zinz, Daniel Mușat și Edi Petrov. Primii trei au terminat și prima ediție a TRR, cînd au traversat România de la est la vest, pe distanța de 822km. Amănunte suplimentare pe site-ul competiției.

14 iulie
–    Brașov. Cros Hospice. Alergări pentru copii, adulți și profesioniști (de fapt, amatori pasionați), pe distanțe de 1 / 4 / 10km. Înscrierile se pot face pe site-ul www.hospice.ro sau la fața locului, respectiv pe Aleea de sub Tâmpa, între orele 8:00-9:00.

–    Lacul Sf. Ana/Tușnad. Concurs de triatlon, Saint Ana Lake Xterra, parte a GrandPrix Bioeel. Se înoată în lacul volcanic, proba de ciclism este cea mai dură, terenul fiind foarte accidentat, dar alergarea – pe distanța de 6.2km – e ceva mai accesibilă. Amănunte aici.

Piatra Mare Explorer. Ediția de vară a competiției numită până acum semi-maratonul Piatra Mare. Circa 14 km de alergare.

20-22 iulie
–    Peștera. Bucegi 7500. A patra ediție a celei mai dure competiții de ultra-alergare din România: 90 de km în munții Bucegi, cu o diferență de nivel cumulată de 7500m. Se aleargă în echipă de două persoane. Include și o probă mai scurtă, de 45 km. Informații suplimentare aici.

21 iulie

Obârșia Lotrului. Compeția Maraton Transalpin, în cadrul unui Festival de sporturi montane. Probă de alergare pe distanța de 30km în zona munților Parâng. Mai multe detalii aici.

28 iulie
–    Sf. Gheorghe. A zecea ediție a unei tradiționale curse de alergare, semimaratonul Sf Gheorghe, organizată de către cercul Gall Lajos. Se aleargă pe distanța de 21 de km, individual sau în ștafetă.

28-29 iulie
–    Cheile Râșnoavei. Prima ediție a unei inedite competiții, care include probe de alergare (pe distanța maratonului și semimaratonului) dar și duatlon sau mountainbike. Traseele sunt în circuit și încep și se termină în zona de acces din Cheile Râșnoavei.

Comments

comments

Previous

Telegrafic de la Cozia

Next

Fiți reporteri la Campionatul Național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also