luni, mai 20 2024

Nu prea o sa fie timp de tihnă și zaiafeturi în luna lui Cireșar (vechea denumire a lunii iunie, în tradiție populară). Asta pentru că o să fie o perioadă de timp extrem de densă, aglomerată, cu o mulțime de competiții (sunt week-enduri cu câte 4 concursuri!), unele dintre ele aflate la debut. În plus, pe lângă cursele de alergare, se înmulțesc și cele de duatlon și triatlon, pe care le vom consemna în continuare pentru că, nu-i așa, și aici se aleargă. Așadar, Tot înainte Cireșari! Veți avea de lucru în această lună.

2 iunie
Tușnad Maraton. A patra ediție a unei competiții ce presupune o alergare de circa 23 de kilometri în zona pitorească a stațiunii Tușnad. Tradițional, organizare bună, atmosferă plăcută. La finiș, te poți răcori în apele lacului Sf. Ana. Mai multe informații aici.

Crosul și semi-maratonul județului Arad. Peste 1500 de alergători vor lua parte la această competiție ce își propune popularizarea alergării (numărul este dublu față de prima ediție, de anul trecut). Include un semi-maraton și două crosuri, inclusiv pentru copii. Detalii aici.

București. Crosul sectorului 2. Un cros de circa 2 km, în parcul din apropierea stadionului Național.

Vama Veche. Fără Asfalt. Sezonul de triatlon off-road se deschide la Vama Veche, pe malul Mării Negre, unde are loc a treia ediție a competiție. Probă de alergare pe distanța de 6 km, pe teren variat. Merită intrat pe site-ul competiției fie numai pentru a aprecia calitatea sa grafică.

3 iunie
București. Semi-maraton. Bucureștiul încearcă să intre în rândul marilor capitale care au primăvara o cursă de semi-maraton, urmată în toamnă de o alergare de 42,195km. Așa că anul acesta debutează Petrom Bucharest Half Marathon. Peste 800 de alergători s-au înscris numai la semi-maraton, dar competiția include și ștafetă și probă de 10km și cros popular sau pentru copii.

9 iunie
Bran. Hit the Top Challenge. Una dintre puținele competiții de vertical running din România. Se aleargă pe o distanță de circa 17 km, pe un traseu cu o diferență de nivel de peste 1500m. Numărul de locuri este limitat. Detalii aici.

– Tot în această zi ar fi trebuit să aibă loc Unicredit Leasing Transmaraton, prima competiție, inclusiv de ultramaraton, organizată pe Transfăgărășan. Din cauza vremii ploioase, cursa a fost amânată pentru 8 septembrie.

9-10 iunie
București. Campionatul Național de Pistă Masters. Competiție atletică a sportivilor veterani, cu probe de alergare de fond (5km, 10km).

15-17 iunie
Oradea. Xtr Triathlon. Singura competiție cu probă de IronMan din țară. În prima zi se organizează o tură de recunoaștere a traseului, sâmbătă 16 iunie se desfășoară proba de IronMan și Half IronMan, urmând ca a doua zi să aibă loc festivitatea de premiere. Mai multe informații aici.

16 iunie
Cheile Buții. Alergare montană. Un grup de alergători entuziaști au decis să organizeze Retezat Trail Race, o cursă de circa 26 de km, cu o diferență de nivel de +2300m. Probe: masculin, feminine și echipă.

Sibiu. Semimaraton. O nouă competiție aflată la debut, ce include o alergare în zona Muzeului Astra, pe distanța de 21 km și un cros de 4 km. Competiția are caracter umanitar. Mai multe informații aici.

23 iunie
Izvorul Mureșului. Maraton montan. A doua ediție a Mureș-Olt Maraton, ce include o alergare pe distanța de 42 km (cu diferență de nivel cumulată de 2300m) și un cros de 13,7 km. Mai multe detalii aici.

Skopje. Campionatul balcanic de alergare montană.

30 iunie
Călimănești. Alergare montană. Prima ediție a unei competiții, Cozia Mountain Run, ce include o alergare de 30 km (Cozia Route) și de 21 km (Stanisoara Route) în frumosul Parc Natural Cozia. Competiția are caracter umanitar. Amănunte suplimentare aici.

Comments

comments

Previous

Semi-maratonul București. Ultimele noutăți

Next

Semi-maraton București. Cifrele

3 comments

  1. In 2012, cursa de Alergare de la „Fara Asfalt” a diferit in functie de Proba: 6KM la Proba Scurta si 10 KM la Proba Lunga si Stafeta.

    Pe 30 Iunie se desfasoara si Duatlon „Tara Barsei” – Rasnov.

  2. Multumesc Simon pentru amanuntele despre „Fara Asfalt”.
    Insa, in ce priveste duatlonul „Tara Barsei” acesta a fost decalat cu o zi, asa ca se desfasoara pe 1 iulie. Parca vad ca esti prezent pe 30 iunie la „Cozia Run” si a doua zi la duatlon 🙂

  3. Ehe. Recunosc ca nu am mai verificat site-ului Duatlon-ului „Tara Barsei”. E a 2-a oara cand se schimba data concursului. Sincer nu stiu nici daca merg la Cozia, dar nu ma ispiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also