duminică, februarie 25 2024

Gata, în fine, a venit toamna. Nu mai e atât de cald, ziua e puțin mai scurtă, dar competițiile de alergare și cele de duatlon/triatlon continuă într-un ritm alert.

Și septembrie rămâne o lună aglomerată, competițiile acoperind cam tot spectrul posibil: crosuri, semi- și maratoane (atât montane cât și de șosea), ultramaratoane.

Spor la alergat!

1 septembrie
– Munții Făgăraș. Deși este a doua zi a competiției, abia acum se poate spune că aceasta începe cu adevărat. Ultra Trail Făgăraș, cursă în etape și în echipă de două persoane, de circa 70 km lungime. Competiție din cadrul Carpathian Man.

– Olimp. Prima ediție a unui triatlon de nivel mediu, No Stress Triathlon, dar care are un format inedit și prietenos. Detalii aici.

8 septembrie
– Transfăgărășan. Spectaculosul drum ce traversează Carpații Meridionali este gazda primei ediții a Unicredit Leasing Transmaraton, competiție ce include un semi-maraton dar și o alergare pe distanța de 70 km. Competiția are și caracter umanitar. Mai multe info la www.transmaraton.org

– București. Pentru cei care se pregătesc pentru Maratonul Internațional București, un bun antrenament poate fi Crosul Societății Civile. Se aleargă în parcul Herăstrău pe distanța de circa 8 km. Detalii aici.

– București. Campionatul național de alergare fond, atleți seniori. Probe de 5.000 și 10.000 metri, pe stadionul Iolanda Balaș Soter.

Triatlon Mediaș. O nouă etapă în cadrul cupei Bioeel Grand Prix, cu probe de triatlon olimpic.

15 septembrie
– Brașov. A cincea ediție a Duatlonului Cetatea Brașovului. Traseu pentru două categorii: hobby și profi. Info suplimentare pe www.duatlon.ro.

– Cheia. Alergare în munții Ciucaș, la a treia ediție a Ciucas Trail Running. Are probe de semi-, maraton și în premieră națională o cursă de ultramaraton montan de 100 km. Detalii pe www.trail-running.ro.

16 septembrie
– Timișoara. Cel mai longeviv maraton de șosea din țară, ajuns la a 13-a ediție consecutivă. Se aleargă în Timișoara și sunt probe și de 10 km și 21.1 km. Mai multe pe www.maraton.ro.

– Oradea. Festival de alergare sub titlul Oradea City Running Day. Curse de semi-maraton (inclusiv ștafetă) și crosuri, inclusiv pentru copii. Info suplimentare la www.oradeacityrunningday.ro.

– București. We Run Bucharest, cros pe distanțele de 3.4 și respectiv 10 km în zona Parcului Herăstrău. Vezi și werunbucharest.prosport.ro.

22 septembrie
– Mamaia. Triathlon Challenge se va desfășura din nou la Mamaia. Probe de triatlon olimpic și sprint. Mai multe informații: www.trichallenge.ro.

– Izmir. Balcaniada de atletism, cu participarea atleților veterani, inclusiv din România.

– Comana. Prima ediție a Maratonului Tabere cu suflet, competiție ce include și probe de semi-maraton și cros. Vezi maraton.taberecusuflet.ro.

– București. Este posibilă organizarea unei noi ediții a crosului ”Copilul și părintele” (fost ”Campionii Sănătății) în parcul IOR. Se aleargă pe diferite distanțe scurte, în tandem, părinte-copil.

23 septembrie
– Cluj. A doua ediție a Crosului companiilor, alergare pe distanța de 5 km. Competiții similare se vor desfășura și la Târgu Mureș (30 septembrie) și Oradea (14 octombrie).

29 septembrie
– București. Crosul Casiopeea, competiție cu caracter umanitar, cu probe de 6 km sau mai scurte.  Înscrieri și detalii la www.casiopeea.org.

30 septembrie
Crosul Loteriei Române. O competiție tradițională care se desfășoară simultan în București, Cluj, Iași, Constanța, Timișoara.

Comments

comments

Previous

Serata Alergătorului revine

Next

”Fac sport și mă simt bine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also