luni, iulie 22 2024

Măsura este luată, provizoriu, pînă la sfîrșitul lunii și vine în contextul prevenirii răspîndirii coronavirusului în România

Autoritățile au interzis, duminică 8 martie, activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private.

Dacă participă mai puţin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activităţi va fi luată la nivel local. Măsura este valabilă până la 31 martie şi poate fi, ulterior, prelungită.

Şcolile în care va fi depistat cel puţin un caz de coronavirus vor fi închise, conform unei proceduri adoptate de autorităţi, a anunț şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

De interes public mai este faptul că, tot pînă la sfîrșitul lunii, vor fi sistate stagiile practice în spitale şi vizitele aparţinătorilor în unităţile medicale. Românii care au trecut prin procedura de carantină în alte ţări nu vor mai sta în izolare în cazul în care vin acasă, dacă au certificat medical că nu sunt infectaţi. Totodată, cei aflaţi în carantină şi care vor să plece în străinătate nu pot părăsi domiciliul.

Revenind la alergare, pînă la sfîrșitul lunii erau programate mai multe curse care, în mod normal, au cel puțin1000 de participanți (fără a adăuga aici și susținătorii): Băneasa Forest Run, Semimaraton Brașov, Maratonul Nisipului, Semimaraton SportGuru Timișoara.

Oricum, organizatorii unui eveniment, cînd prezintă către autorități numărul estimat de participanți, includ și o estimare privind numărul spectatorilor, voluntarilor etc.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt

Next

Criza coronavirus. Reacția organizatorilor de competiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also