Info general

Cozia Mountain Run. O alergare deosebită

”Drumul larg și neted șerpuiește pe malul drept al Oltului. Lungi s-aștern peste luncă umbrele plopilor înșirați pe marginea șoselii; sclipesc în soare ca niște bănuți de argint frunzele sălciilor aplecate pe apă, și e liniște, n-auzi decât șuietul Oltului, în aer e un miros de fân și de pădure, peste dealurile verzi ce se înșiră înaintea noastră se ridică uriaș muntele Cozia, cu creștetul pleșuv în soare”.

cozia
S-au schimbat destul de multe de când, acum mai bine de 100 de ani, Alexandru Vlahuță, în cunoscuta sa ”România Pitorească”, descria muntele Cozia. De fapt, s-au schimbat multe mai ales în împrejurimi, pentru că muntele a rămas tot maiestuos, pleșuv, cu păduri umbrite și pante abrupte.

Pe 6 iulie, la Cozia, se va alerga din nou. Este a doua ediție a unei extrem de plăcute, deloc ușoare competiții – Cozia Mountain Run – ce include două probe: o alergare de 21 km și 700 metri diferență de nivel – traseul Stânișoara și o alergare de 30 km și o diferență de nivel de 1750 metri – traseul Cozia.

În plus, compecoz2tiția are și un cros pentru copii – Cozia Junior – care se va desfășura în după-amiaza zilei de 6 iulie.

Nu în ultimul rând, echipa de organizare va dona o parte din încasările obținute din taxa de participare pentru a ajuta o familie în nevoie din Târgu Lăpuș.

Până pe data de 22 iunie, când s-au terminat înscrierile online, la concurs și-au anunțat participarea 237 de alergători: 107 la traseul Stânișoara și 130 la traseul Cozia. Cum dintre aceștia, 195 participă pentru prima dată la Cozia Mountain Run, organizatorii recomandă o bună pregătire, o abordare atentă a traseului și, de ce nu, să vă studiați aici concurența.

Dacă aveți nevoie de câteva motive suplimentare pentru a participa la Cozia Mountain Run le puteți afla de aici sau aici.

Câteva relatări interesante ale participanților din 2012: Șerban Damian, Florin Simion, Andrei Dudescu, Cristian Boștină, Alexandru FodorAlex Stoian, Anka Berger.

Comments

comments

>
Previous post

Știri pe scurt

Next post

Echipamentul de compresie. Ce și cum? (I)

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *