marți, iunie 18 2024

Află de ce echipamentul de calitate îți oferă un plus la nivelul de performanță sportivă pe care îl poți atinge. Informații utile în articol!

Probabil că ai auzit deseori expresia aceasta: “Haina nu-l face pe om”. Când vine vorba despre sportul de performanță, chiar îl face. Astăzi, nu mai este niciun secret faptul că încălțămintea, îmbrăcămintea și suplimentele / alimentația folosite de un sportiv îl ajută mult pe acesta. Că îi oferă un nivel crescut de încredere la nivel mental. Iar la nivel fizic duce la creșterea performanței. Mai mult ca sigur că te gândești că astfel de accesorii sunt foarte scumpe.

Dacă îți pasă de corpul tău și dacă vrei performanță și rezultate, atunci nimic nu este prea scump. Mai ales că site-urile de comparații, așa cum este Monily.ro, îți oferă posibilitatea de a obține ceea ce este mai bun pentru tine. Plus că, dacă îți cumperi echipament de calitate, acesta ajută la menținerea organismului în condiții de siguranță și previne apariția accidentărilor.

Calitatea echipamentului influențează în mod direct performanța

Imaginează-ți cât de mult te poate trage înapoi o pereche de încălțări care nu ți se potrivesc. Ori care nu sunt adaptate pentru tipul de antrenament pe care îl faci. Îmbrăcămintea pe care o porți nu este special concepută pentru sport? Dacă alergi într-o pereche de pantaloni de trening la maraton, timpii tăi de alergare vor fi incredibil de mari.

La fel se întâmplă și dacă alergi cu o pereche de încălțări pentru mersul zilnic (chiar dacă sunt de tip sportiv, precum adidașii). Pentru că îmbrăcămintea și încălțămintea sunt proiectate pentru a susține performanța. Trebuie să știi că a face economii și sport de performanță sunt două chestii care se exclud din start.

Iată câteva produse care te-ar putea ajuta să devii mai rapid și mai puternic, fără să-ți provoace disconfort:

  • Brooks Ghost 11
  • Nike Metcon 4 XD
  • Nike Kyrie 5
  • Adidas Powerlift 4
  • ASICS GEL – Sonoma 4

Astfel de încălțări îți oferă confort, flexibilitate, absorbția transpirației și aderență crescută pe orice suprafață.  În ceea ce privește îmbrăcămintea, aceasta trebuie să îți ofere libertate în mișcare, să permită circulația aerului și să-ți ofere protecție. Alegerea echipamentului corespunzător îți oferă încredere atât pe plan mental, cât și fizic.

Beneficiile echipamentului sportiv de calitate

Este cât se poate de clar că un echipament sportiv de top nu mai reprezintă un moft. Este o modalitate de protejare a corpului, dar și de îmbunătățire a performanțelor. De asemenea, un astfel de echipament mai înseamnă și:

  • Utilizarea unor materiale adaptate unui design care vizează creșterea nivelului de performanță – în general, pentru echipamentul sportiv de calitate sunt utilizate țesături care facilitează obținerea de performanțe. Aceste materiale sunt special concepute și se diferențiază de cele pentru haine obișnuite prin integrarea lor într-un design aparte. În acest fel crește nivelul de ventilație în timpul activităților fizice, pielea fiind protejată, absorbiția și eliminarea transpirației realizându-se mai ușor. Multe dintre aceste obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte se bazează pe design-uri și concepte inovative.
  • Perioadă extinsă de folosire – îmbrăcămintea și încălțămintea special concepută pentru sportivi și persoanele care fac sport rezistă mai mult. Este unul dintre avantajele oferite în schimbul unui preț ușor mai ridicat în comparație cu hainele și încălțările obișnuite.
  • Confort crescut – pentru că sunt confecționate din materiale de calitate și datorită designului inovativ, acest tip de echipament oferă un nivel ridicat de confort. Pentru cei care fac sport, confortul din timpul sesiunilor de antrenament contribuie la creșterea nivelului de performanță.

Nu trebuie uitat nici faptul că echipamentul sportiv beneficiază și de prețuri promoționale. În astfel de ocazii poți obține avantaje din toate punctele de vedere. Pentru că hainele și încălțămintea de sport înseamnă flexibilitate, confort, design inovativ și rezultate mai bune la fiecare nouă utilizare. Având în vedere toate aceste aspecte, echipamentul sportiv de calitate este un lucru necesar dacă vrei performanță.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Medalii europene la winter triathlon

Next

Cucui în călcâi și fasciită plantară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also