Info general

Cursa ”bărbaților adevărați”

În Belarus, Ziua apărătorilor patriei s-a sărbătorit cu elan patriotic, în alergare

Ziua aceasta are o dublă semnificație în mai tot spațiul post-sovietic. Întîi de toate, fiind denumită ”Ziua apărătorilor patriei”, celebrează pe toți cei care servesc în armată (bărbați, femei, inclusiv personal civil), iar originea ei e legată de începuturile războiului civil în Rusia țaristă. În perioada comunistă a fost sărbătorită succesiv ca Ziua Armatei Roșii, a Armatei și Flotei Sovietice, pentru ca din 2002 – la inițiativa lui Vladimir Putin – să capete actuala denumire.

Și, în al doilea rînd, ziua de 23 februarie, căci despre această dată e vorba, se sărbătorește și ca o contra-pondere la 8 martie, Ziua Femeii.

Data de 23 februarie continuă să fie marcată în multe țări foste sovietice, cel mai adesea ca o exhibare a masculinității sau a virilității cazone.

În Belarus, printre altele, circa 1.000 de bărbați au ieșit în stradă – la bustul gol – pentru a alerga la cros (două probe, pe distanțe de 3km și respectiv 6km) în pofida temperaturii de minus 10 grade. La sfîrșit, participanții au primit medalii din partea Federației locale de atletism.

Imaginile nu prea au nevoie de comentarii.

Comments

comments

>
Previous post

Planificarea unui antrenament

Next post

Crosul 10k al unei campioane olimpice

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *