luni, mai 20 2024

Ultramaratonistul maghiar Peter Molnar își propune să alerge 2978 de km de-a lungul cursului Dunării.

danube
Are un program pus la punct cu minuțiozitate. Va porni duminică 19 mai, din Tulcea, la ora 9:00 a dimineții. Va trece apoi prin Mineri, Somova, Isaccea, Revǎrsarea, Rachelu, Lucavita, Vǎcǎreni, la ore stabilite dinainte, pentru a ajunge în aceeași zi la Garvǎn, după parcurgerea a 72,8 km. Va fi prima zi a cursei (vezi aici traseul complet: Traseu).

Apoi, cam în același ritm, Peter Molnar, un maghiar de 35 de ani, va alerga timp de șase săptămâni, parcurgând șapte țări, pentru a ajunge pe 29 iunie în orașul Donaueschingen, în apropierea izvoarelor Dunării în munții Pădurea Neagră.

petermolnarVor fi aproape 3000 de kilometri, cu o medie de 71 de km pe zi.

Intitulată  Cursa Europeanǎ a Panglicii Albastre, aceasta va fi realizată în premieră, având nu are doar obiective sportive ci își propune să atragă atenția asupra celor 11 directive ale Strategiei Dunării, adoptate în perioada Președinției Ungariei în UE ca și asupra importanței implementării lor. În plus, Molnar dorește să transmită un mesaj ecologic, pentru protejarea mediului înconjurător.

Peter Molnar este un alergător experimentat. A participat la curse de 6 zile (parcurgând 621 km), de 48 de ore (268km), a terminat Spartathlonul (245km) sau Ultrabalatonul (212km), are în palmares curse de 100 km (4 ori), maraton (27 curse) sau Ironman (4 ori). Este totodată campion european la Paratriathlon, destinată sportivilor cu deficiențe fizice (Molnar are o deficiență la brațul stâng).

Cursa Panglicii Albastre este realizată cu sprijinul material al Ministerului al Economiei Naţionale şi Dezvoltării Rurale, precum şi cu sprijinul moral al Ministerului Resurselor Umane din Ungaria.

Comments

comments

Previous

Fisherman's Friend StrongmanRun 2013

Next

Alerg la Semimaratonul București

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also