marți, iunie 18 2024

Am fost astazi la conferinta de presa de anuntare a maratonului Bucuresti. O sa ma limitez la citeva impresii si la prezentarea principalelor informatii. Astfel, din punctul de vedere al comunicarii lucrurile se profesionalizeaza tot mai mult si in Romania. Mi-a placut buna credinta a „sufletului” acestui eveniment, Valeria Racila von Groningen. In rest, sponsori, oficiali, jurnalisti. Vorbe frumoase, inca multe lucruri neclare.

Cred totusi ca e important de stiut:
– maratonul Bucuresti se organizeaza sigur pe 12 octombrie. Detalii pe www.romanianmarathon.com.
– se doreste sa fie primul maraton international din Romania, recunoscut oficial de catre Federatia Internationala de Atletism (IAF) si de catre Asociatia Internationala a Maratoanelor si curselor de Strada (AIMS).
Traseul maratonului trece prin centrul Bucurestiului si se va alerga de patru ori: Palatul Parlamentului- Piata Alba Iulia-Piata Unirii-Universitate-Piata Romana-Piata Victoriei-Calea Victoriei-Splaiul Dambovitei-Opera Romana-Pod Cotroceni-Piata Unirii-intoarcere la Palatul Parlamentului.
Puncte de hidratare (apa si energizant) vor fi din 5 in 5 km. Puncte cu bureti cu apa vor fi intercalate intre cele de hidratare.
– Valeria Racila a fost extrem de optimista spunind ca la maraton si semi-maraton spera sa participe 600 de alergatori. S-ar mai fi luat legatura cu organizatii internationale si se spera pe aducerea unor alergatori straini.
Premiile totale vor fi de 45 de mii de euro, dar inca nu e clar care vor fi categoriile de premiere. Asta si pentru ca lucrurile se fac pe ultima suta, inca se improvizeaza.
– In acest sens, merita spus ca traseul maratonului a fost masurat oficial abia ieri, la ora 1 noaptea, dupa ce in fine s-a obtinut ultima hirtie de la Primarie.
Veteranii se vor putea inscrie gratuit in cursa. Valeria Racila nu a stiut inca sa spuna daca veterani vor fi considerati cei de peste 40 sau de peste 50 de ani.
– „Dorinta noastra este ca intr-o zi sa avem si noi 10.000 de alergatori la startul maratonului de la Bucuresti”, a mai spus Valeria Racila.

Alaturi de Serban Damian, am ajuns la un acord de principiu cu organizatorii in baza caruia membrii Ro Club Maraton vor beneficia de o reducere a taxei de participare la maraton.

Comments

comments

Previous

Arta fugii (I): Haruki Murakami

Next

Curse pentru toti

7 comments

 1. yey … eu m-am inscris de prin mai .. ca sa prin loc in fata :))
  sunt bucuros, ca desi exista o anumit neincredere in desfasurarea acestui maraton, organizatorii s-au tinut de cuvant si voi putea sa ma asez la linia de start al primului meu maraton 😀

 2. Organizarea maratonului s-a facut greoi, de aici o doza de neincredere. Dar acum insa totul pare definitiv. Bucurestiul va avea in fine un maraton international, care – se spera – de la anul va fi recunoscut si inclus in calendarul marilor competitii internationale.
  Multa bafta, in rest
  Marian

 3. Are vreo relevanta cand te inscrii? Eu stiam ca timpul se cronometreaza din momentul in care treci linie de start (microchipul, mai exact).

  In functie de ce timpi scot zilele astea ma inscriu si eu la semi-maraton. Habar nu am ce se va intampla, ca nu prea cunosc Bucurestiul. Cazare, traseu, o nebuloasa pentru mine.

 4. Am auzit ca e o taxa cam mare, in jur de 40 de euro, cam mult pentru romanica noastra. In rest sper sa inchida circulatia, nu ca in alti ani cand ne bagau pe soseaua de centura , cu tiruri si masini de radeau fetitele de noi.

 5. Da, Mihai, taxa e putin cam mare, dar numai ptr inscrierile facute dupa 1 octombrie. Ar mai fi existat si posibilitatea de a benficia de o reducere de 50% daca te inscriai prin intermediul Ro Club Maraton.
  In rest, circulatia va fi deviata.
  Multa bafta, oricum.
  Marian Chiriac

 6. Bravo !
  Laudabila initiativa. Pacat ca asa de tarziu.

  TIMISOARA E DEJA LA EDITIA A NOUA.

  As fi venit si eu daca nu l-ar fi pus in aceiasi zi cu cel din Timisoara. Pacat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also