vineri, decembrie 9 2022

A fost inițiativa lui Șerban Chiurlea, unul dintre cei mai buni ultra-maratoniști din România. După ce a alergat cîteva din cele mai importante curse din lume, după ce a stabilit un nou record românesc de alergare într-o cursă de 24 de ore, Șerban a decis că merită încercată traversarea României.

De la est la vest, cale de peste 800 de kilometri. În alergare, desigur. Timp de două săptămîni. Nu a vrut să realizeze această premieră pe cont propriu, așa că a deschis proiectul oricărui doritor. L-a numit Trans România Run sau, neoficial, Diagonala Nebunilor, varianta autohtonă.

I s-au alăturat alți trei alergători. E vorba de Gabriel Solomon (foto, dreapta), de Corin Zizin și de Daniel Mușat. Unul are avantajul tinereții și al entuziasmului, altul al ambiției, altul al tăriei de caracter. De fapt, fiecare dintre ei îmbină cîte puțin din aceste calități. Plus condiție fizică, plus un psihic de fier.

Pe 19 iunie, ora 8:00 vor lua startul în această competiție sui generis din Constanța, din fața Cazinoului. Vor ajunge, dacă toate merg conform planului, pe 2 iulie în Vama Borș după ce vor fi străbătut România de la un capăt la altul, alergînd în medie circa 60 de kilometri pe zi.

Constanța-Crucea-Vadu Oii-Merei-Nehoiu-Făgăraș-Agnita-Mediaș-Băișoara-Huedin-Oradea-Borș. Principalele puncte ale drumului lor de 822 km.

Multă baftă, domnilor!

Timp de două săptămîni veți putea citi relatări ale cursei lor pe www.transromania-run.ro, www.gabrielsolomon.ro, www.alerg.ro, dar și pe alte canale media (www.maraton.info.ro, www.hotnews.ro)

Comments

comments

Previous

Știri pe fugă

Next

Recomandare: Aventură la Gyilkosto Adventure Race

3 comments

  1. Eu – reporter acreditat la fata locului:d
    Bafta multa, baieti! Chiar voi fi alaturi de voi in fiecare zi;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also