sâmbătă, aprilie 13 2024

maratonÎn prima ieşire de după maratonul de la Berlin, astăzi s-a organizat Crosul vedetelor, o alergare mult mai puţin pretenţioasă decît o arată numele, dar care e importantă deoarece face parte din campania de promovare a Maratonului Internaţional Bucureşti (MIB).

S-a alergat pe aleile din parcul Herăstrău, pe o distanţă de circa 1,250m, iar la cros au participat atît copii (exuberanţi şi gălăgioşi ca de obicei), cît şi amatori sau veterani, foşti sportive de performanţă. Nu e o surpriză că pe primele locuri au ieşit alergătorii de la Ro Club Maraton.

După cros, s-a organizat o conferinţă de presă la care s-au oferit cîteva amănunte suplimentare despre MIB:

–          chiar dacă premiile sunt mai mici decît anul trecut, se speră pe participarea unor alergători de top, respectiv inevitabilii kenyeni, dar şi din Albania, Polonia, Republica Moldova.

–          numărul alergătorilor la toate cursele (maraton pe distanţa clasică de 42,195m, semi-maraton, cursa populară, cursa copiilor şi ştafeta corporate) va fi sigur mai mare decît cel de anul trecut (cînd au fost circa 3500 de participanţi)  

–          sportivii legitimaţi participanţi la MIB pot concura simultan şi în cadrul campionatului naţional de maraton.  

Anul acesta, Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon (denumirea oficială a MIB) s-a asociat cu mai multe programe sociale şi ecologice: cele umanitare derulate de Hospice Casa Speranţei (care va primi o parte din banii încasaţi din taxa de participare) sau cele ecologice ale organizaţiei Viitor Plus prin programul “adoptă un copac” (fiecare alergător poate să devină “părintele adoptiv” al unui copac pe care-l va putea planta el însuşi).  

Detalii despre competitia de la Bucuresti, inscriere, taxe de participare se pot afla de pe site-ul www.bucharestcitymarathon.com

Comments

comments

Previous

Berlin, la finis

Next

Berlin, uber alles! Cursa

3 comments

 1. salut!
  poti da mai multe info sau link referitor la campionatul national de maraton, de care ai amintit mai sus?
  Are legatura cu FRA?
  multumesc

 2. Constantin 🙂
  Informatia a fost preluata din declaratia publica a Valeriei Racila.
  Sunt convins ca va fi exact ca anul trecut, cind maratonistii profesionisti au alergat in cadrul MIB, iar Federatia a intocmit un clasament propriu.

  Spor la antrenamente si sanatate!

 3. „Sunt convins ca va fi exact ca anul trecut, cind maratonistii profesionisti au alergat in cadrul MIB, iar Federatia a intocmit un clasament propriu.”

  Cum pot sa dau si eu de clasamentul respectiv, intocmit de Federatie? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also