luni, iulie 22 2024

A patra ediție a celei mai importante competiții de duatlon din România se va desfășura pe 17 septembrie la Brașov, se arată într-un comunicat de presă. Este vorba așadar de un concurs de alergare, bicicletă, iarăși alergare, cu adrenalină, distracție și bucurie.

Duatlonul Cetatea Brașovului este organizat de către „Cetățeni” (membrii Asociației Cetatea Brașovului) și începe pe aleea Tiberiu Brediceanu de sub Tîmpa, cu o tură de alergare de 5 km prin centrul vechi al Brașovului. Continuă apoi cu o tură de ciclism pe traseu montan, tot în zona Tîmpa, lungă de 12.5 sau 25 de km, în funcție de categoria de participare și se încheie cu o tură de alergare, la fel ca parcurs și distanță cu prima. 

Duatlonul Cetatea Brașovului se află la a patra ediție, iar an de an competiția a devenit tot mai populară. Dacă în 2008 au fost la start 110 participanți, numărul lor a crescut apoi constant, fiind aproape dublu la ultima ediție. Acum, pe 17 septembrie, se contează pe circa 300 de pasionați de mișcare.

În plus, din acest an, duatlonul a fost inclus în circuitul Green Cup, ceea ce a determinat și participarea celor doi campioni ai acestui circuit, spaniolii Alberto Garcia si Juan Carlos Nieva.  „Concursul va deveni astfel unul și mai important pentru sportivii români, care vor avea șansa de a concura cu sportivi profesioniști de valoare din alte țări”, spun organizatorii.

Competiția se adresează însă și sportivilor amatori, pentru aceștia existînd categorii distincte de participare. Nu au fost uitați nici angajații companiilor, aceștia fiind invitați să iasă din birouri și să se bucure de mișcare. Ei pot participa la categoria specifică de ștafetă.

Traseul Duatlonului Cetatea Brașovului include cîteva obiective turistice importante: Poarta Ecaterinei, Turnul Alb, Turnul Negru. Organizatorii doresc în acest fel promovarea părții vechi a orașului în rîndul sportivilor și a susținătorilor acestora.

Cetatea Brașovului este o asociație care și-a propus, încă de la înființare, să promoveze cultura, sportul și activitățile ecologice în rîndul tinerilor.  Înființată în 2006 și formată din tineri iubitori ai sportului, a reușit să se apropie de scopul propus prin construirea unei piste de alergare pe aleile de la poalele Tîmpei, prin organizarea de activități culturale și de ecologizare, dar mai ales prin organizarea concursului de duatlon „Cetatea Brasovului”.

Comments

comments

Previous

Piciu, Ciucaș, Trans-Alpine. Știri pe scurt

Next

Maraton. Daegu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also