miercuri, aprilie 24 2024
De anul acesta, EcoMarathon nu mai e, dar continuă (aproape identic) sub formula EcoRun. De ce? ne-am întrebat. De ce a fost nevoie ca un concurs transformat într-un fenomen și o tradiție să fie înlocuit? Vor fi noutăți? La aceste întrebări, plus alte cîteva, am primit răspunsuri de la Cornelia David, unul din organizatorii mai vechii, dar și ai noii formule de Eco.

După nouă ediții de EcoMarathon, a venit oarecum ca o surpriză faptul că de anul acesta se renunță la brandul deja consacrat și cursele de la Moieciu vor avea loc sub titulatura de EcoRun. De ce ați făcut această schimbare?

Schimbarea a venit ca un lucru firesc, am modificat numele evenimentului datorită implicării partenerului sportiv care ne-a susținut încă de la prima ediție, din 2010, și care a dorit să se implice în continuare. Evenimentul se va numi Salomon EcoRun Moieciu.

Schimbarea pare să fie doar una de titulatură, deoarece în rest totul a rămas cam la fel: timpul de desfășurare (primul week-end din mai) respectiv distanțele și traseele curselor. Sunt însă și noutăți? Altfel, unde vor fi ”tabăra de corturi” și pasta party?

Traseul nu se va modifica, păstrăm ideea cu cele trei bucle distincte, un labirint al potecilor în împrejurimile satelor Moieciu de Sus și Fundata, la poalele munților Bucegi, Leaota și Piatra Craiului.
Evenimentul va avea loc în weekendul 3-5 mai 2019, sâmbătă fiind ziua dedicată curselor de alergare: Cross, Maraton și EcoKids.
Vor fi și noutăți, sperăm noi ca pachetul de start și toate surprizele pe care le vom pregăti să fie din nou apreciate de către alergători și de toți cei prezenți.
Locația de desfășurare va fi ca și până acum în Moieciu de Sus, start și finish concurs în centrul satului. Parteneri ne vor fi cei de la Pensiunea Vlahia Inn unde va fi și tabăra de organizare și zona de relaxare, puțin înainte de centrul satului. Va exista o hartă dedicată unde vor fi menționate toate punctele de interes privind organizarea și desfășurarea evenimentului.

Vor fi schimbări în ce privește limitarea numărului de participanți? În ultimii ani, crescînd constant numărul de alergători, au apărut probleme cu aglomerația în unele puncte ale cursei sau la ieșirea de pe traseu.

Am crescut puțin numărul de participanți, dar și edițiile precedente am fost nevoiți sa suplimentăm locurile. Vom deschide înscrierile pentru 1800 de locuri la ambele curse – Cros și Maraton. Intenționăm să avem două starturi diferite, în funcție de timpul estimat la sosire.

Sunt schimbări și în ce privește obiectivele generale ale concursului? Spre exemplu, ce vă propuneți mai mult: atragerea și educarea unei noi generații de alergători sau atragerea de nume mari, inclusiv de alergători străini?

Dorim să păstrăm obiectivele inițiale cu care am pornit acest eveniment, să promovăm sportul în general și zona pe care noi am descoperit-o alergând sau hoinărind în diferite drumeții, minunatele poteci din Moieciu și Fundata. Foarte important este ca localnicii și copiii din sat să fie alături de noi și să îndrăgească acest eveniment care, în mare parte, le aparține.
Dorim să atragem, ca în fiecare an, sportivi de elită atât din țară cât și din străinătate, să fie competitiv concursul și toți cei ce vor lua startul la eveniment să poată interacționa cu aceștia. Dorim să atragem mai mulți spectatori de-a lungul traseului.
Pentru noi este foarte important și concursul de copii, încercăm să găsim și pentru ei cea mai bună alternativă în ceea ce privește organizarea și traseul dedicat lor. Încercăm și să oferim o alternativă de a petrece timpul pentru tot weekendul dedicat evenimentului, atât pentru copii cât și pentru familiile și prietenii celor care vor alerga.

Așadar, de ce ar alerga cineva – în mod special – anul acesta la Moieciu?

Pentru bucuria alergării, a primăverii și pentru frumosul peisaj care nu te lasă să simți oboseala. Pentru toți cei prezenți acolo și pentru noutatea acestei ediții.

Și tot ca alergător, cum să îmi țin palmaresul? Să spun că anul acesta alerg prima dată la EcoRun sau pentru a zecea oară la Eco?
Vom fi cu toții prezenți pentru întâia oară la Salomon EcoRun Moieciu, însă pentru toți cei ce ne-au fost aproape în fiecare an putem spune 10X Eco (thanks to all)! Pentru toți, va rămâne aceiași întrebare: tu vii la Eco?

Înscrierile la EcoRun se deschid pe 30 ianuarie, la ora 10:30. Detalii pe EcoRun.ro

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Alergări și nu de oricare

Next

Băneasa Forest Run. Alergare și implicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also