Info general

EcoRun #1. Gata de start

Prima ediție a EcoRun marchează zece ani de alergare montană pe potecile din zona Moieciu de Sus

Circa 2.000 de alergători sunt așteptați sâmbătă 4 mai să ia startul la EcoRun, un concurs ce își propune să continue – sub alt nume, cel puțin – vechiul format al EcoMarathon. Dintre participanți, 726 sunt fete, dintre care 161 vor alerga la proba de maraton. Alergătorii provin din 21 de țări.

”Parcursul traseului este de o frumusețe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor și susținătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural și tradițional de la poalele munților Bucegi și Leaota. Ideea concursului a pornit de la dorința de a face cunoscute aceste locuri și de a încerca să le conservăm și să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului și a sportului”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, Asociația Club Sportiv EcoRun.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mișcare în aer liber și iubitorilor de munte:

# Marathon: cursă pe distanță clasică de 42 de kilometri, cu o diferență de nivel de cca +2300m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la start.

# Cross: cursă de 14 kilometri cu o diferență de nivel de cca +600m, startul și sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

*EcoKids by DELCAR SKODA: concurs destinat copiilor; în funcție de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanțe, cu startul și sosirea în Moieciu de Sus. Circa 650 de copii sunt așteptați la start.

Comments

comments

>
Previous post

Excelent. Kipchoge. Hajnal

Next post

Golden Label pentru S24H 2019

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *