sâmbătă, iulie 13 2024

Nu îl cunosc pe Mugur Florea, dar din istorisirea sa de pe site-ul maraton.info.ro înţeleg că e un tînăr alergător amator de 26 de ani care a reuşit în această toamnă să alerge maratonul de la New York într-un timp de sub 3 ore.
Povestea sa e una a cunoaşterii şi doborîrii propriilor limite, a scăpării de frica eşecului şi a nebuniei de a continua indiferent de greutăţi.

Este tenace, îşi calculează cu atenţie toate detaliile antrenamentului, depăşeşte obstacole deloc uşoare, precum cel al antrenării în clima toridă şi umedă din Dubai în condiţiile în care la New York avea să alerge pe vînt şi frig.
Povestea lui Mugur Florea merită citită de oricine vrea să afle informaţii de bază despre cum să te pregăteşti pentru un maraton, dar şi de către cei care încearcă să facă imposibilul posibil. Pentru aceştia din urmă, un citat dintr-o carte a înotătorului american Michael Phepls: “Nu aş zice că nimic nu e imposibil. Cred în schimb că orice e posibil dacă îţi pui mintea la contribuţie, îţi dedici timp şi munceşti din greu pentru a-ţi atinge obiectivul”.

Comments

comments

Previous

Dicţionarul alergării. Azi, grimasa

Next

Jocuri ale minţii. Ghid practic

2 comments

  1. Multumesc pentru link. Despre lupta lui Pistorius cu propriile limite fizice, dar si despre exemplul altor atleti, am scris nu o data pe acest blog.
    Numai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also