miercuri, februarie 21 2024

Ediția a cincea a semimaratonului și crosului Gerar. Circa 550 de alergători. Deloc zăpadă dar, ca întotdeauna, mult entuziasm din partea alergătorilor.

Gerar
Sunt câteva lucruri pentru care ediția din acest an a Gerarului va rămâne memorabilă:

–   Formatul de înscriere la proba de semimaraton a generat numeroase discuții și nemulțumiri. Cele 100 de locuri la general și 10 pentru sponsori / parteneri au fost intens ”vânate” în primă fază, însă în cele din urmă au participat 104 echipe.
–    Prima ediție a Gerar fără niciun strop de zăpadă. A plouat intermitent, vântul a bătut moderat, iar temperatura a fost pentru prima dată pozitivă. Una peste alta, o vreme foarte bună pentru alergare, ceea ce a dus la noi recorduri ale competiției, în toate probele.
–    Tot în premieră, Gerar a avut un sponsor principal, respectiv Telekom. Traseul a fost punctat magenta, prin numeroase cuburi și panouri cu îndemnuri. În rest, a crescut mult numărul partenerilor.
–   Prezența, ca invitat, a lui Toma Coconea,  cunoscut sportiv și alergător de anduranță. O persoană cu o energie pozitivă specială.
–    Kit de participare consistent și o medalie șic. De la această ediție, Gerar a intrat clar în rândul competițiilor scumpe, dar care încearcă să ofere, în schimb, servicii pe măsură.

Dar să vedem rezultatele:

Semimaraton
– 7 echipe la feminin. Câștigătoare: X-Treme Team (Ionela Muscalu, Dana Petrescu și Nicoleta Ciortan): 1h:43min:12sec.
– 38 echipe mixt. Câștigători: LSD Run (Ana Rodean, Daniel Stroiescu, Ștefan Dan): 1h:25min:01sec.
– 59 echipe masculin. Câștigători: UltraRunners (Radu Milea, Florin Szomyu, Daniel Florea): 1h:19min:22sec.

După cum am mai spus, fiecare din aceste rezultate este record al competiției, timpii fiind cu circa zece minute mai buni decât în anii anteriori.

Cros
La cros, în proba de 10,8 km, pe primele locuri s-au situat Alin Tănase (38min:10sec) și respectiv Iuliana Chiriac (45min:35sec). Iar cel mai scurt cros, pe distanța de 3.5 km, cei mai rapizi au fost Florentina Buga și Ionuț Purcea.

Rezultatele complete sunt disponibile aici.

În rest, organizarea a fost ca de obicei, foarte bună, echipa Ro Club Maraton, a Facultății de Inginerie Electrică (Politehnica București) și cea de voluntari având grijă ca nimic să nu lipsească (vestiare primitoare, ceai cald, fructe, izotonic).

 

Foto: Radu Cristi / Fotonebunia.com

Comments

comments

Previous

Retrospectivă 2014. Maraton

Next

Știri pe scurt

2 comments

  1. „Prima ediție a Gerar fără niciun strop de zăpadă.”

    Pata aia alba din fotografie presupun ca este polistiren expandat.

    Poate ca e prima editie de Gerar fara niciun strop de zapada pe traseu. Memorabil, o sa am ce povesti nepotilor.

  2. Evident, pata la care va referiti nu este polistiren expandat. E doar un petec de zapada murdara.
    Cand am spus ca aceasta este prima editie a Gerar-ului fara zapada, ma refeream la faptul ca – spre deosebire de anii anteriori – pentru prima data nu s-a mai alergat pe zapada, pe traseu nu a fost nici urma de zapada. Desi, daca e sa fim scrupulosi, din cind in cind, la marginea cite unei alei era cate un petec de zapada. Si, intr-adevar, daca cineva dorea, putea sa calce si pe zapada. Si, astfel, sa faca lucrurile memorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also