miercuri, aprilie 24 2024

Fulgi, ninsoare și alergare, în ultimul week-end din ianuarie

### Ediția de anul acesta a Semimaratonului Gerar, desfășurată pe 28 ianuarie, în Politehnica din București, a stat sub semnul revenirii la normalitate. A fost a XI-a ediție (organizatorii o numesc frumos ediția 2.1, pentru că ar fi dintr-o serie ce abia începe), una în care a fost și zăpadă (a nins frumos chiar în ziua cursei), și vreme deloc rece și mult entuziasm și o bună desfășurare a concursului. Totul, ca altădată.

Să vedem însă acum cum s-a alergat:

Cursele de semimaraton. Anul acesta, cum numărul participanților a fost sensibil mai mic față de ultima ediție din 2020, startul a fost comun pentru toate echipele participante. La feminin au fost doar patru echipe la start (față de 13 acum trei ani), pe primul loc clasîndu-se Cteam (Cristina Ciobanu, Adriana Anisia Cojocaru și Andreea Cohut) cu un timp de 1h:40min:13sec, urmate de echipa Fly Girls și respectiv TTR Girls.

Numărul echipelor mixte a fost de 42 (față de 75 la ultima ediție), podiumul fiind ocupat de SportGuru Racing Team (Antonela Manac, Radu Milea, Dan Hrișcu) – 1h:25min:51sec, Joyplace – 1h:30min:44sec și respectiv Avengers – 1h:31min:28sec.

La masculin lupta pentru primul loc a fost destul de strînsă, în cele din urmă impunîndu-se ACS Seven Athletic (George Iulian Morar, Cătălin Romas și Frank Castro) în fața echipelor Mangafalele și respectiv Unstoppable 1. Au terminat 54 de echipe (3 DNS), față de 86 la ultima ediție.

Așadar, numărul total de alergători pe echipe: 300.

# Cursele de cros, 10,8km. Ei bine, aici concurența a fost cu mult mai mare, cel puțin din perspectivă numerică. Au fost în total 362 de participanți (dintre care 137 de fete), aproape dublu față de cei 187 de alergători de la ultima ediție. Cei mai rapizi au fost Arthur Nazluian – 36min:25sec și respectiv Andreea Lăcriceanu-Bratu – 48min:00sec.

Toate rezultatele sînt disponibile aici: https://gerar.ro/rezultate/

Luînd în calcul numărul de participanți și analizînd sumar profilul alergătorilor (vîrstă, sex, experiență) cred că Gerar 2023 marchează nu doar revenirea la o normalitate competițională (desigur pentru amatori), cît și două tendințe tot mai evidente: se ”schimbă garda” alergătorilor, respectiv apare o nouă generație și, totodată, crește interesul pentru cursele mai scurte, în detrimentul celor pe distanțe lungi și foarte lungi. Rămîne de văzut cum vor evolua lucrurile.

### Tot pe 28 ianuarie a avut loc a treia ediție a SKV Vertical Race, concurs de alergare montană desfășurat la Brașov (cu urcare pe Tîmpa). Probe de cros (10km)  și semimaraton, plus curse pentru copii. Stratul mare de zăpadă i-a forțat pe organizatori să modifice traseele, așa că s-a alergat doar pe un traseu comun. În proba de semimaraton, cei mai rapizi au fost Ingrid Mutter (2h:02min:24sec) și Toma Valentin (1h:42min), iar la cros Andra Anghel (1h:03min:50sec) și respectiv Alexandru Blejdea (51min:38sec). Toate rezultatele sînt disponibile aici. http://skvb.ro/rezultate-winter/

### Alex Corneschi a început anul în forță și a reușit un nou record personal la semimaraton. El a alergat, la Sevilla, în 1h:04min:39sec. Timpul său este încă departe de recordul național de 1h:01min:45sec, realizat în 1997, la Kosice (Slovacia). Corneschi încearcă să realizeze baremul necesar pentru a participa la Jocurile Olimpice din 2024, în proba de maraton.

Comments

comments

Previous

Revista Alerg la Gerar

Next

Brrr… Brrr.. Să alergăm și iarna? (I)

1 comment

  1. Cum ar spune marele poet Gellu Naum, sugestie dupa care se numeste si maratonul Bucuresti: Zapada, vint si alergare, omagiu minunat al placerilor sanatoase si un mic ragaz inainte ca vremea sa se incalzeasca sau chiar sa se inghete. A fost ceva frumos si memorabil in aceasta cursa prin fulgii de nea ce tin acum de istorie. Mai avem 1 luna de alergat sub aceste conditii si sunt curios sa vad citi ne vor face povestea mai  pozitiva, imbunatatind rezultatele de anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also