marți, iulie 16 2024

„În urmă? Tu pe mine? Ai căpiat, cucoană!
I-a spus alergătorul, râzând în felul lui”.

Recunoașteți cumva aceste fraze? Dacă nu, vă spun eu: sunt din „Iepurele și broasca țestoasă„, o fabulă de La Fontaine. Pentru cei mai mici dintre noi și mai ales pentru cei care nu vor avea răbdare să privească diaporama de mai jos, să spunem că fabula istorisește concursul de alergare dintre un prea rapid și plin de sine iepure și o lentă, dar hotărâtă broască țestoasă.

Confruntarea e câștigată, aparent surprinzător, de către aceasta din urmă, pentru că iepurele se dovedește îngâmfat și… somnoros.

Ce m-a apucat cu La Fontaine? Nimic deosebit, aș spune, doar că uneori e bine să îți mai aduci aminte de copilărie și de învățăturile simple. Și asta pentru că mă întrebam dacă într-o ipotetică confruntare dintre iepure, broască și Gerar nu cumva ar fi câștigat cel din urmă.

Cum cine e Gerar? E concursul de alergare, cu cros și semi-maraton, despre care puteți citi aici. Și cum de ar fi Gerarul așa de iute? Păi cum să nu fie, dacă a devenit concursul din România care s-a mișcat cel mai rapid. Toate locurile (și nu au fost chiar puține) la proba de semi-maraton au fost ocupate în nici șase zile de la start.

Grăbiți-vă, mai sunt câteva libere la cros. Dacă nu, priviți diaporama.

Comments

comments

Previous

Lecții de supraviețuire

Next

Cursa de la Sitges sau cum am învățat că nu e gata până nu se termină cu totul

1 comment

  1. He, he, ce multă vreme a trecut de când am văzut desenul ăsta. Și ce mult mi-a plăcut atunci 🙂 Uite așa mai afli și că nu te numeri printre „cei mai mici dintre noi” :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also