Info generalPovestile maratonului

Împăratul a renunțat la coroană

Compatrioții îi spun „Împăratul” ca formă de respect și gratitudine. A adus Etiopiei glorie și bani, iar lumii a dat cîteva performanțe sportive greu de bătut. La 37 de ani, Haile Gebrselassie, deținătorul recordului mondial la maraton, a decis – abrupt, surprinzător, dar demn – să renunțe la alergat. 

„Ei bine, sunt puțin dezamăgit”. „Dezamăgit de mine însumi”. Duminică, la puțină vreme după ce s-a văzut nevoit să abandoneze la km 25 al maratonului de la New York din cauza unor probleme la genunchi, Gebrselassie a ținut o conferință de presă. Începutul discursului său nu anunța nimic spectaculos, poate cel mult inevitabila tristețe a cuiva care a trebuit să renunțe la un vis. Însă Gebreselassie a tras puternic aer în piept și a continuat: „Ok, orice ar fi, lucrurile se întîmplă și nu mai pot fi schimbate. Nu vreau să mă plîng suplimentar, ceea ce înseamnă că e mai bine să mă opresc aici„.

Nimeni nu a părut să înțeleagă mare lucru din cele spuse. Vădit emoționat, abia stăpînindu-și lacrimile, Gebrselassie a plecat șchiopătînd din sala unde cei cîțiva ziariști și sportivi prezenți îl aplaudau surprinși. Anunțase că se retrage din alergare. Fără să fi planificat nimic, asumîndu-și o decizie dureroasă.

PS – Maratonul New York 2010 a fost cîștigat de etiopianul Gebre Gebremariam în timpul de 2h:08min:14sec. La feminin a cîștigat Edna Kiplagat (Kenya) în 2h:28min:20sec

Comments

comments

>
Previous post

Ultra- în Nepal

Next post

Invazia furnicilor!

Alerg.ro

Alerg.ro

1 Comment

  1. […] viaţa lui.  Şi-a schimbat părerea. Nu se poate retrage doar pentru că a pierdut o cursă. După New York, el s-a gândit o săptămînă şi vrea să continue să alerge. Este în formă şi poate fi […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *