sâmbătă, iulie 13 2024

Efortul fizic constant și moderat ajută la creșterea imunității. Dar cât efort trebuie să facem acum, în contextul pandemiei de coronavirus. Un articol publicat de Superfit.ro

Cum împaci imunitatea și alergarea

# Pentru ca sistemul tău imunitar să profite de pe urma alergării, unii specialiști sugerează următoarea formulă: aleargă mai puțin de 96 km pe săptămână, în mare parte la intensitate scăzută (60% din VO2 max, corespunzător a 75% din ritmul cardiac maxim), mai ales în antrenamente care nu depășesesc 60 de minute fiecare.

# Cercetătorii au ajuns la concluzia că în timp ce alergările lungi, intense scad imunitatea, nu același lucru se poate spune despre alergările lungi, dar intermitente, cu pauze de mers, care ar reduce amenințarea pentru sistemul imunitar.

# Refacerea după efort și somnul susțin organismul să-și revină mai ușor după efort, deci include-le în programul antrenamentelor.

# Nu exagera cu antrenamentele și nu fă exerciții mai dificile decât cele pe care obișnuiai să le faci anterior. Află din acest articol dacă te antrenezi prea mult și care sunt semnele suprasolicitării.

Articolul complet este disponibil pe Superfit.ro. Mulțumim dr. Șerban Damian pentru permisiunea de a prelua informațiile.

Comments

comments

Previous

Criza coronavirus. Reacția organizatorilor de competiții

Next

Atenție la nutriție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also